Werken met Kristallen

De Gidsen van het Licht lieten me in de zomer van 2011 weten dat het het beste zou zijn om vanaf dit moment veel met kristallen te gaan werken; het beste voor mij, de School voor Adelaars en alle lichtwerkers die met ons zijn verbonden.
Dus dat ben ik gaan doen - en met veel plezier en goed resultaat!

Kristallen helpen ons om het mooie, Hoge Licht dat we al zoveel jaren channelen, nog beter in onze aardse zelven op te nemen. Met kristallen kunnen we dat Licht goed integreren op verschillende niveaus van ons zijn: fysiek, emotioneel, mentaal, etherisch, in de chakra's, meridianen en het aura en in de diverse verbindingen die we hebben en maken met de buitenwereld. Kristallen helpen onze aardse zelven om te helen en te gronden. Ze bekrachtigen, bevrijden, verlichten, ontwaken en omarmen ons! Door de jaren heen kwamen honderden bijzondere kristallen, kristallen Lichtwezens en diverse methodieken naar mij toe. Ik wil het graag met je delen!

Ik nodig je van harte uit op mijn Kristallen workshops, individuele sessies en consulten! Zie ook onze kristallen producten in onze webwinkel.

Barbara BoreckaAlgemene informatie over healing met kristallen

Alle kristallijne structuren bestaan uit drie-dimensionaal exact geordende geometrische patronen van atomen: het kristallen raster. Dit raster geeft een hoge mate van stabiliteit aan kristallen. Kristallen hebben een verbazingwekkend vermogen om Licht op te nemen, te weerkaatsen en uit te stralen. Bij het uitstralen van Licht vormen kristallen intelligente energievelden die de levensstroom vergroot in het menselijke fysieke lichaam én onze subtiele energielichamen. Door kristallen resonantie samenhangend en gericht in te zetten in gebieden waar energie vast zit (en dus problemen zijn ontstaan), kun je stabiliteit en evenwicht op een holistische manier herstellen. Dat leidt tot de transformatie van ziekte, stress, pessimisme, last, ongemak, enzovoort.

Healen van bezorgdheid en stress
brengt opluchting in rust, helderheid en optimisme

Bezorgdheid beschadigt je mentale en emotionele lichamen, put je uit, maakt je somber en depressief en kan je hoofdpijnen, spanningen en slapeloosheid bezorgen. Stress verzwakt je zenuwstelsel heel erg. Je zenuwstelsel beheert je gevoelens, zintuigen, je handelingen en alle vitale lichamelijke processen en systemen, zoals ademhaling, vertering, bloedsomloop, etcetera.

Een web van speciale kristallen verbreekt de eindeloze cyclus van bezorgdheid en somberheid door vastzittende energie op te lossen, waardoor onderliggende energielagen kunnen worden bereikt en opgeschoond. De kristallen heffen bovendien overspanning van het zenuwstelsel op en verwijderen emotioneel puin dat het mentale lichaam heeft vervormd. Dit vermindert stress, bezorgdheid en nerveuze gespannenheid.
Dit kristallenweb is verkrijgbaar voor 50 euro, bestelcode: HBEZ.

Een tweede kristallenweb heft irritatie, verwarring en stress op, kalmeert je zenuwstelsel en brengt helderheid en samenhang aan in je denkprocessen. De kristallen integreren de zonnevlecht-chakra (derde chakra) met de kroonchakra (zevende chakra) en versterkt zo je vermogen tot concentratie en analyse.
Dit kristallenweb is verkrijgbaar voor 15 euro, bestelcode: HSTR.

Healen van hoofdpijn en sinus
bevrijdt ongeuite emoties en tranen; herstelt je helderheid

Hoofdpijnen en migraines kennen veel oorzaken: stress, depressie, nervositeit, een slechte lichaamshouding, bepaald voedsel, bepaalde medicijnen ... om maar wat te noemen. Verstopping van de sinusholten (bovenin in je neus en rond de ogen) heeft meestal te maken met ongeuite emoties; met tranen die wachten tot op het moment dat ze worden uitgehuild.

Een web van speciale kristallen neemt pijnvolle, verspreide energie weg, vernietigt, absorbeert en transformeert energieblokkades, spanning en stress. De kristallen reinigen het fysieke lichaam en ook het subtiele energielichamen (waarmee wordt gewerkt onder andere in het Light Body-traject). De kristallen uitstraling reikt tot diep in het lichaam, waar de bron van de hoofdpijn wordt schoongemaakt en zo verwijderd. Dit brengt ontspanning en evenwicht terug naar het lichaam. Dit helpt ook om beter te slapen en vermindert overgevoeligheid voor geluiden en oog- en oorproblemen.

Een tweede web van kristallen ("healen van sinus") helpt bij het loslaten van hardgeworden tranen en oude zelfbeperkingen. Dit web lost emotionele blokkades op, bevrijdt pijn en reinigt stilstaande energie, negatieve gedachten en emotionele stress. Het ongiftigt, reinigt de meridianen, brengt helderheid en schittering en hervormt de patronen van het subtiele energielichamen. De behandeling kan je inzichten geven in tijden waarin je jezelf niet hebt toegestaan om te huilen.

Beide kristallen setjes zijn verkrijgbaar voor 50 euro, bestelcode: HMIHO ("healen van migraine en hoodpin") en HSIN ("healen van sinus").
Het kleiner, "basic" setje kost 12 euro, bestelcode: BMHZ.

Healen van shocks, recent en oud
inclusief trauma's uit de vroege jeugd
herstelt de levensstroom door beschadigde structuren in je systeem te herstellen

Crises, ongelukken, plotselinge ziektes, verraad, dood van geliefden en het meemaken van rampen kunnen schokkende ervaringen brengen die je niet goed kunt verwerken. Shocks veroorzaken in eerste instantie kwetsbaarheid in de derde chakra (zonnevlecht), doordat de overstimulering deze chakra "bevriest" in een wijd open toestand. Dit kan voelen alsof je fysiek een klap krijgt op je zonnevlecht. Als de shock niet wordt verwerkt of geheeld, kan dit de tweede en vierde chakra uit balans brengen. Het etherisch lichaam en de aura worden uiteen gerukt. Het zenuwstelsel kan zoveel verwoesting niet bolwerken en sluit zich deels af, waardoor je alleen heel moeilijk contact kunt maken met je Hoge Zelf. Je kunt je dan afgesloten gaan voelen van de realiteit.
In ernstige gevallen veroorzaken shocks gaten in je subtiele energielichamen, met fysieke verstarring tot gevolg. Je kunt je verlamd voelen of dat zelfs (gedeeltelijk) zijn.

Shocks bezorgen je een veelheid aan emoties: desorientatie, rouw, angst, paniek, geestelijke apathie, afstomping en het gevoel dat de hele wereld instort. Onbehandelde shocks kunnen uitgroeien tot fobieen en PTSD (Post Traumatic Stress Disorder).
Hooggevoelige mensen zijn eerder getroffen door shocks dan anderen. Kinderen ook, omdat hun subtiele energielichamen niet volledig zijn volgroeid.

Een web van speciale kristallen maakt shocks, trauma's, angst en stress los, heelt de aura en herstelt de balans van de chakra's. De kristallen herstellen de levensstroom door beschadigde energiepatronen te herstellen. Zij revitaliseren en bekrachtigen, helen je emoties en bevorderen verder herstel. Het web beschermt je bovendien tegen ongewenste of overdonderende invloeden uit de buitenwereld. Het versterkt optimisme en creativiteit en helpt je het leven positief te bekijken.
Dit kristallenweb is verkrijgbaar voor 70 euro, bestelcode HSHO.

Healen van onzekerheid en angst
centreert je in je hart en stabiliseert stemmingswisselingen

Onzekerheid kan bij je zijn vanaf je geboorte, versterkt door de overvloed van indrukken die je te verwerken krijgt wanneer je ter wereld komt. Onzekerheid kan radicale stemmingswisselingen veroorzaken. Besluiteloosheid kan een voortdurende interne rusteloosheid veroorzaken en dit kan leiden tot totale uitputting. Onzekerheid en angst kunnen daarnaast leiden tot bezorgdheid, stress en paniek.

Een web van speciale kristallen heelt, revitaliseert, grondt en stabiliseert je. Het web bevrijdt je van gevoelens van ongemak, stress en emotioneel drama en biedt je bescherming. De kristallen werken samen om je lichaamsenergie uit te lijnen langs de hoofdmeridianen en meester-chakra-lijnen. Ze versterken je inuitie en de communicatie met je Hoge Zelf, zodat je meer innerlijke leiding gaat ervaren. Dit helpt je innerlijke balans en gecentreerdheid en versterkt je concentratie en doorzettingsvermogen, ongeacht invloeden van buitenaf. Je wordt geholpen om meer in je kern te blijven door gerustheid en sereniteit.
Dit kristallenweb is verkrijgbaar voor 25 euro, bstelcode: HONZ.

Een tweede web van kristallen bekrachtigt je hart, reinigt angst, emotionele stress en pijn of verkramping in de borst, armen of kaak. Deze verkramping kan te maken hebben met onharmonieuze relaties waarin je je gevangen voelt zitten. De kristallen zijn verzorgend, koesterend en beschermend. Ze brengen je subtiele energielichamen in balans en bevorderen gevoelens van vrijheid en ruimte.
Dit kristallenweb is verkrijgbaar voor 30 euro, bestelcode: HHAR.

Chakra's en aura in balans brengen
bevrijdt je van blokkades en energielekkages;
integreert en vitaliseert


Chakra's zijn trechtervormige energiedraaikolken die levensenergie opnemen en distribueren in de vorm van de subtiele levensstroomenergie die we prana noemen. Ze zijn poorten tussen diverse dimensies. Iedere chakra drukt een ander niveau van bewustzijn uit. Gezamenlijk zouden ze een geïntegreerd en evenwichtig systeem moeten vormen, maar chakra's kunnen uit balans raken door fysiek, emotioneel, mentaal of spiritueel onevenwicht in de betreffende persoon. Schade aan de aura kan veroorzaakt worden door negatieve emoties, negatieve gedachten en overtuigingen, ziekte, gif, verslaving, stress, slechte voeding, slechte ademhaling en negativiteit van andere mensen. Sommige negatieve gedachten en verslavingen gaan een eigen leven leiden. Er kunnen zo donkere velden ontstaan in de aura die je gezondheid en welzijn op allerlei gebieden kunnen verslechteren.

Een web van speciale kristallen herstelt de balans in al je chakra's, wat zich meer en meer zal uitdrukken in geaardheid, stabiliteit, betrouwbaarheid, vitaliteit, creativiteit, werklust, vreugde, zelfvertrouwen en onvoorwaardelijk liefhebben van jezelf en anderen. Ook zal het je communicatieve, intuïtieve en helderziende vermogens versterken door verbinding met het Universele Bewustzijn.
Dit kristallenweb is verkrijgbaar voor 20 euro.

Een tweede web van kristallen heeft een breed spectrum van helende energieën, voor vele lagen van je aura, je etherische lichaam, emotionele lichaam, mentale lichaam, je hartenergie en hogere niveaus van spirituele ontwikkeling. De kristallen richten zich op onevenwichtigheden in je aura en verwijdert daar energieblokkades. Ieder niveau van de aura wordt geënergetiseerd, versterkt, geharmoniseerd en geïntegreerd. Het web stopt gaten, stopt energielekkages en biedt bescherming. En toch is het verkrijgbaar voor maar 30 euro, bestelcode: HETH.

Verbreken van negatieve banden
verlost je energieveld van oneigen invloeden en herstelt je natuurlijke levenskracht

Negatieve banden verzwakken de geest en ontnemen het fysieke lichaam levenskracht, met als gevolg vaagheid en verdoving, maar ook allesoverheersende wanhoop. Negatieve banden blokkeren creativiteit en groei. Het "zuigen" van energie - door mensen die je vermoeien en uitputten, ook al vind je ze aardig - komt vrij veel voor, maar meestal onbewust.
Normaalgesproken lopen deze verbindingen door je zonnevlecht (derde chakra), maar dat hoeft niet per se. Ook kunnen deze banden ontstaan bij één chakra en zich dan uitbreiden naar andere. Hooggevoelige mensen kunnen ook onopzettelijk de emoties van anderen overnemen en dat kan na verloop van tijd leiden tot psychische versimpeling.
Veel mensen lopen rond met gaten in hun aura. Dat leidt tot energielekkages. Bovendien kunnen de gaten in je aura negatieve entiteiten aantrekken - sommige mensen zouden spreken van "geesten" - die zich aan je kunnen hechten. Je kunt je dan gaan gedragen op een manier die niet bij je past. Deze verandering kan snel of geleidelijk gaan, maar gaat vaak gepaard met een nieuwe verslaving. Ook kunnen verslavingen en negatieve gedachtenpatronen een eigen leven gaan leiden en als zodanig een soort "bezetenheid" worden.

Een web van speciale kristallen beweegt snel energie tussen de chakra's, waardoor blokkades, knopen, haken en verstrengelingen worden losgemaakt. Het web herstelt je energetische balans en herintegreert je lichaamsenergie. De kristallen brengen je chakra's in lijn en dit vergroot je fysieke vermogen en intuïtie. Dit is een krachtige techniek die een sterke emotionele ervaring teweeg kan brengen.
Dit kristallenweb is verkrijgbaar voor 25 euro, bestelcode: NBAND.

Een tweede web van kristallen biedt healing van de aura op diverse niveaus, verjaagt duister en brengt Licht in je energieveld. Levendig regenbooglicht werkt op meerdere niveaus om parasiterende energieën op te lossen.
Dit kristallenweb is verkrijgbaar voor 50 euro, bestelcode: HAURA.

Ik beveel deelnemers aan deze workshop aan om ook te werken met de CD "In Eigen Energie Zijn", en dan met name de eerste oefening op die CD: "Energetische scheiding van je ouders". Je kunt thuis die oefening doen, bijvoorbeeld als voorbereiding op de workshop.

Praktische informatie

De meeste van deze healingtechnieken zijn heel makkelijk te doen: je gaat erbij comfortabel liggen en opent je voor de werking van de kristallen en de energie die ik naar je transmit. Een enkele oefening doe je met een partner. Je kunt dan zelf een partner kiezen uit je groepsleden, maar je kunt ook naar de bijeenkomst komen met je partner of een vriend(in).
Tijdens de oefeningen transmit ik speciaal Hoog Licht om de werking van de kristallen te bekrachtigen. Zo blijven we steeds verbonden met de Hoge Spirituele Dimensies en kunnen we leiding, inzicht, steun en goede energie daarvandaan blijven ontvangen.

Een bijeenkomst bestaat uit twee kristallenhealing-oefeningen. Na iedere oefening is er ruimte om ervaringen te delen en vragen te stellen. Tussen de oefeningen door hebben we een korte pauze, vaak met lichte lichaamsbeweging, in de vorm van dans of je lichaam schudden. Je wordt extra "gevoed" door mijn zelfgemaakte kristallen-elixer, aansluitend aan het thema van de bijeenkomst.

De meeste van de kristallen die we aanbieden, komen direct van de groothandel. We hebben toegang tot een groot assortiment, ook van moeilijk verkrijgbare kristallen. Barbara gebruikt haar grote intuitieve gaven om de zuiverste, hoogste kristallen te selecteren en straalt deze vervolgens in met het Hoge Licht dat ze channelt. We bieden deze speciale, ingestraalde kristallen met heel ons hart aan, tegen aantrekkelijke prijzen.

Graag meenemen op de workshop: makkelijk zittende kleding en binnenhuisschoeisel. Mocht je thuis amethisten, obsidianen, groene avonturijnen, rozekwarts, bergkristal, zwarte toermalijn of labradoriet hebben, neem die dan mee naar de workshop; tenminste, voorzover dat moeiteloos gaat. Dan worden ze als extra steun voor je gebruikt, versterken ze het groepsveld en worden ze extra opgeladen door de Lichttransmissies. Reinig je stenen dan wel goed vantevoren. Zie daarvoor de instructies onderaan deze pagina. Heb je niet de genoemde kristallen, dan is dat helemaal niet erg: er zijn altijd voldoende op de workshop aanwezig!

Voor deelnemers aan deze workshops zijn speciale meditatieve oefeningen aanbevolen, verkrijgbaar op cd en als mp3: "Kristallen Licht Transmissie", "Gezondheid en Rust", "Meditaties voor heling" en "Glamour oplossen" (4 audio-albums voor de prijs van 3).
Hier kun je thuis mee oefenen. Je kunt bijvoorbeeld de oefeningen doen terwijl je je kristallenweb gebruikt.

In ons boek "Liefde en Vrijheid" staan veel praktische aanwijzingen over de helende kracht van zelfliefde en omgaan met je gebroken, getraumatiseerde subpersonen. De aan dit thema aansluitende cd heet: "Je Ware Zelf Worden: jezelf ontdekken in liefde en verbondenheid".

Verder is ons zakje met beschermende kristallen een aanrader.

Goedkoper uitproberen

Ik nodig je van harte uit bij de kristallenhealings workshops. Om het nog wat laagdrempeliger te maken, hoef je per bijeenkomst niet beide kristallensets aan te schaffen - hoewel ik dat wel aanraad - maar kun je ook met 1 set beginnen.

Wanneer je geen specialistische kristallen (tot 2 weken van ter voren) bestelt, kun je tijdens de workshop de kristallen gebruiken die ik in het voorad heb of kun je gewoon in het Licht van mijn transmissie baden en in de uitstraling van alle in de ruimte aanwezige kristalle!n

Je kunt deze methodiek dus rustig uitproberen. Als je eenmaal enthousiast wordt en ziet dat het werkt, kun je voor een volgende keer altijd beide sets bestellen. De kristallen die je hebt, zullen je ook opladen met energie, helderheid, vertrouwen en hun vermogens aan jouw energieveld toevoegen!

Je zou anders ook kunnen beginnen met de aanschaf van ons zakje met beschermende kristallen of een kristallen-elixer.

Individuele kristallen sessie

Je kunt ook een afspraak maken voor een persoonlijke kristallen healing. Dan krijg je alle aandacht en Lichttransmissies speciaal op jou afgestemd, plus de mogelijkheid om dieper en uitgebreider op jouw situatie in te gaan.
Wanneer je een afspraak maakt, maak dan duidelijk dat je een kristallen healing wilt - en niet een gewone healing of consult - en over welk thema. Je kunt een thema uit het bovenstaande overzicht kiezen, maar het kan ook gaan over een ander gebied of onderwerp - fysiek, emotioneel of spiritueel - waarvan je voelt dat je er steun bij kunt gebruiken. Voor sommige thema's zijn wel wat zeldzamere (en dus duurdere) stenen nodig. Maar dat gaat allemaal in overleg. Houd bij het maken van een afspraak er rekening mee dat we ongeveer een dag of tien nodig hebben om de nodige kristallen voor je te bestellen.

Lees hier meer over hoe om te gaan met kristallen.

Reakties

"Goh, wat helpen die kristallen die je me aangeraden hebt - tijdens de individuele sessie. Het voelt als een moeder die me bij mijn bovenarmen vastpakt en zegt: "Dit ben jij en het is goed." Waanzinnig, zo'n verschil als die kristallen uitmaken! Mijn vader zag dat ik veranderd was. Ik zei: "ja, dat weet ik ook". Hij keek me aan, zocht naar woorden en zei: "Je bent meer vrouw geworden." Mooi, he?
In ieder geval is mijn wens vervuld: me goed voelen over mezelf. Wat een (instant) wonder! Dus veel dank.

"Dankzij de rozekwarts op mijn thymus 's nachts, heb ik geen stijve knieën meer bij het opstaan."

"Ik vind het fijne van het werken met kristallen dat je direct effect kunt merken. Gisteren had ik eerst een flinke hoofdpijn. Toen ging ik mezelf behandelen met de stenen tegen hoofdpijn en voorhoofdholte-ontsteking (sinus). Na ruim een uur behandeling was mijn hoofdpijn helemaal weg en daarna kon ik nog lang aan de computer zitten - zelfs tot midden in de nacht: toen voelde ik me nog steeds helder en gefocust. Toen ik het mijn man vertelde, wilde hij meteen ook die kristallen hebben!"

"Ik heb aan de workshop 'Healen van bezorgheid and stress' deelgenomen. Het was een heel mooie ervaring. Ik heb nog een keer de kracht van de kristallen om met energie te verbinden gevoeld. Bedankt voor de bijzonder moment!"

"Ik heb deelgenomen aan de workshop over 'Healen van hoofdpijnen en sinus'. Ik heb ervaren dat de energie van de kristallen door mijn hele lichaam aan het healen was; niet alleen in mijn hoofd. Er werd gewerkt aan pijnlijke en zwakke plekken in mijn lichaam. Ik voelde er veel gebeuren en verschuiven. Maar wat nog bijzonderder was: de kristallen-web-energie onthulde voor mij plekken en dimensies in mijn lichaam waarvan ik niet wist dat ik ze had! En dat terwijl ik al vele "Advanced Light Body"-blokken volg en me dus van veel in mijn lichaam bewust ben! Ik ben er heel erg van onder de indruk!"

"Deze keer had ik meerdere beschermende kristallen meegenomen naar de bijeenkomst en dat werkte dus perfect. Ik had geen last meer van energie van anderen (meestal onbekenden)."

"De kristallen geven me zulke goede energie. Ik merk het echt als ik het beschermingszakje niet bij me heb."Wanneer en waar deze workshops worden gegeven, vind je in het cursusoverzicht.


Let op: Kristallen zijn geen geneesmiddelen en deze producten zijn niet bedoeld om te worden gebruikt bij de behandeling of preventie van enige ziekte. De producten worden niet aangeboden ter vervanging van een gevarieerde voeding of een gezonde levensstijl.
Indien u ziek bent, raadpleeg dan een arts en volg zijn/haar adviezen. School voor Adelaars stelt zich niet aansprakelijk voor eventuele schade, die zou kunnen voortvloeien uit de adviezen of eventuele onjuistheden of onvolledigheden.
Het volgen van onze cursussen, individuele sessies, adviezen op deze website en gebruik van alle producten uit de webshop van schoolvooradelaars.nl geschiedt op eigen verantwoordelijkheid. Lees meer in onze Algemene Voorwaarden.vragen en reacties: welkom@schoolvooradelaars.nl