Omgaan met de kristallen

 • Nieuwe kristallen wijden we in. Gebruik voor meditatie, oefeningen, je huis etc. alleen ingewijde kristallen.
  Je kunt je kristallen zelf inwijden door ze één voor één voor je zesde chakra ('derde oog') en in je aandacht te houden en te zeggen: "Ik wijd dit kristal aan het Licht, Liefde en Hoogste Goed van mij en van iedereen die ermee in aanraking komt".

 • Behandel je kristallen met respect. Dat verdienen ze. Kristallen stralen hoge, geordende Lichtfrequenties uit op Aarde en worden daarbij begeleid door speciale Kristallen Lichtwezens. Waardeer hen daarvoor en wees dankbaar voor alle steun die je wordt geboden.

 • Ga zorgvuldig om met je kristallen: sommige kristallen zijn breekbaarder dan andere - of makkelijker te beschadigen.
  Je krijgt op iedere bijeenkomst je eigen, gereinigde en ingewijde, kristallen. Vanaf dat moment zijn ze jouw verantwoordelijkheid.

 • Reinig je kristallen met water. Dat doe je zo: leg de kristallen minimaal een kwartier in een schaaltje waar water in en uit stroomt. Er hoeft niet veel water in te stromen: het gaat erom dat het water in beweging is, zodat je kristallen worden gereinigd en opgefrist.
  Sommige kristallen lossen op in water (bijvoorbeeld seleniet) of zijn giftig in contact met water (zoals malachiet) of zijn daarvoor te kostbaar. Deze kristallen reinig je door ze gedurende 4 uur op een bergkristal (niet op het bergkristal dat je voor meditatie gebruikt) te leggen. Daarna reinig je dit bergkristal met water.

 • Reinig je kristallen regelmatig:
  1. voor gebruik: ook wanneer ze zomaar ergens liggen - in je woning of waar dan ook - zijn ze bezig daar energie te transformeren, te reinigen en te harmoniseren. Daarom moeten ze ook worden schoongemaakt als je ze een tijdje niet actief hebt gebruikt;
  2. na gebruik: de meeste kristallen absorberen negatieve emoties en andere zware energie, waardoor ze "vuil" en uitgeput raken.

 • Leg de kristallen af en toe in het maanlicht en in het licht van de sterrenhemel, bijvoorbeeld in je raamkozijn. De meeste kristallen kun je ook goed in het zonlicht opladen. Blauw gekleurde kristallen niet te lang, anders vervagen hun kleuren.

 • Bij heftige werking van sommige kristallen is het wel het beste om te doseren - d.w.z. het ermee oefenen en bij je dragen spreiden in de tijd - zodat alle processen zich zo harmonieus en moeiteloos mogelijk kunnen voltrekken.

 • Let wel op! Je hart is gevoelig: gebruik alleen een heel klein (1 cm) groen of roze kristal op je hartgebied. Mocht je hartkloppingen krijgen, verwijder het kristal daar dan onmiddelijk.
Veel Licht, Liefde en Hoogste Goed met al jouw kristallen!Het volgen van alle adviezen op deze website www.schoolvooradelaars.nl en gebruik van alle producten van onze webshop geschiedt op eigen verantwoordelijkheid. Lees meer in onze Algemene Voorwaarden.


vragen, bestellingen en reacties: winkel@schoolvooradelaars.nl