Reacties van deelnemers aan de cursus
"Creëren van Je Eigen Werkelijkheid"

"Wat een wonder!
Ik word voor de tweede keer vader! Het is zo bijzonder. Dat ik de eerste keer vader werd is - dat weet je - te danken aan de Creëren cursus op St. Gerlach. Ik stond er toen versteld van hoeveel negatieve overtuigingen zich in me hadden vastgezet over de mogelijkheid vader te worden en hoe bevrijdend het was de overtuiging te voelen: ik ben een perfecte vader. Dat bracht me weer in evenwicht en in een open staat, open voor de perfecte match. Het is bijna niet te vertellen hoe fantastisch het is om vader van zo'n fantastische dochter te zijn! Mijn vrouw en ik verlangden al weer een tijd naar een tweede kind, maar opnieuw kwamen we in een cyclus van hopen en terleurstelling, hopen en teleurstelling. Het voelde weer net als toen. Maar ook nu is het wonder weer gebeurd. Ik heb het in een meditatie met een cd uit de creëren-cusrsus ervaren: er was zoveel dat ik voelde aan gloed, straling en liefde... aan het eind van de cd vraag je nog eens contact te maken met de Meester van Manifestatie - dat deed ik - en ik voelde het contact en dat er vervolgens iets / iemand / energie als het ware naar binnen tuimelde en zich in me nestelde. Die avond vond de conceptie plaats. En dan ... is het natuurlijk wachten, maar ik wist het. En ik wist ook: als het waar is dan moet ik er nog echt aan gaan geloven ook! Ik moet dan ook wel lachen om mezelf, na zoveel fantastische ervaringen toch nog het ongeloof, het idee dat het Universum toch zo niet in elkaar kan zitten... Maar jawel, we hebben het kindje nu al op een echo gezien. Vier-en-een-halve centimeter van kop tot kont, en dan nog beentjes van anderhalve centimeter. Daar zitten dan ook al teentjes aan! Zo iets groots in zo'n klein lijfje! Wat voel ik? Dankbaarheid, maar dat is het woord niet helemaal. Ontzag, daar heeft het ook wel mee te maken, maar bovenal voel ik geweldig veel tederheid en zachtheid om met liefde te creëren, vorm te geven aan wat ik vind van de wereld en wat ik vind in de wereld, want daar zit niet zo'n verschil in, weet ik! En... wat een Licht is er toch beschikbaar!"

"Het was een fijne cursusavond gistereen. Ik voel me vandaag fijn en stromend, alsof er op diepere lagen weer van alles opnieuw in stroming is gekomen, en dat voelt erg fijn!"

"Na de cursus in de mooie omgeving van Chateau St. Gerlach was mijn creatie dat ik graag mensen wil coachen, niet altijd, maar naast mijn gewone werk. Een week of zes na de cursus stapte ik maar eens naar de personeelsafdeling van mijn werkgever om te vragen hoe zoiets mogelijk zou kunnen zijn. Je weet tenslotte maar nooit hoe een koe een haas vangt. Wat een goed moment, want voor het eerst in de bedrijfsgeschiedenis had men besloten om een intern netwerk van part-time coaches op te starten en in principe zou ik mee kunnen doen. Ik moest wel eerst een akkoord van mijn manager krijgen en ik moest een cursus volgen, waarna de cursusleider zou beslissen of ik geschikt was. Mijn manager vond het prima, alleen was er geen vrije plek meer in de geplande cursussen en zou het zeker nog een half jaar duren. Twee weken later kom ik de personeelfunctionaris tegen in de lift en vraag of er al een cursus gepland is. Laat nu net iemand hebben afgezegd voor de cursus van volgende week en ik kon meedoen. Na het eerste blok van twee dagen cursus zou er zes weken later een tweede blok zijn. In de tussentijd moest je ervaring opdoen met de geleerde coachingsvaardigheden. Alleen gaf ik op dat moment geen leiding en had dus geen proefkonijnen voorhanden. Maar op de eerste dag na blok één komt er spontaan een collega van een andere afdeling naar mij toe en vraagt mij of ik haar zou willen coachen. Na blok twee krijg ik een positief advies van de cursusleider om als interne coach te gaan werken. Zo kan het dus gaan!"
Wim

"De kunst van Leven! / Creëren van Je Eigen Werkelijkheid:
Adelaarszicht dankzij een mislukte staaroperatie Diverse aangeboren oogafwijkingen teisterden mijn leven. Bij de Kosmos bestelde ik een hulpmiddelenvrij, volmaakt zicht. Hierbij stelde ik mijzelf expres veeleisend en veelgevend op. Vanzelf scherpstellende ooglenzen zouden worden geïmplanteerd. Daarna zouden al mijn hoornvliesafwijkingen worden weggelaserd. Een kostbare, langdurige lijdensweg. Maar wel alle moeite waard. Mijn gedetailleerde affirmaties las ik dagelijks op. Vol vertrouwen lag ik op de operatietafel voor mijn eerste oog.
En toen ging het mis. Mijn lenskapsel scheurde gedeeltelijk af. Zodoende kon er beiderzijds alleen nog een gewone staarlens in. Dus toch levenslang afhankelijk van een varifocusbril? Met ingepakt oog zocht ik op Internet en belde ik een laserkliniek. Multifocaal laseren bestaat niet. Wel een bifocale behandeling. Eerst moesten dan alle restafwijkingen worden weggelaserd. Daarna werd met radiogolven een leesbril in het hoornvlies gebrand. Een kostbare lijdensweg. Met minstens een jaar zonnebril dragen. Elke vijf jaar moest die hele procedure worden herhaald.
Teleurgesteld en boos versnipperde ik mijn affirmaties. De andere ochtend trok ik het verband eraf en keek ik mijn ogen uit. Ik zag alles superscherp vanaf het puntje van mijn neus tot oneindig. Zoiets kan alleen nog een kind van zes jaar oud. En ik was al zestig. Contactlenzen, leesbril, loep en zonnebril voorgoed in het museum. Mijn aangeboren hoornvliesverkrommingen werken als varifocus. Bovendien krijg ik nu al mijn geld terug... duizenden euro's. Staar ontdekt... operatie vergoed. Geen dure lenzen. Geen gelaser.
Schaterlachende wezens zag ik met mijn derde oog boven mij staan. 'Ha, ha, ha!. Jij zei altijd:: "Eerst zien, dan geloven." Wij zeggen nu: "Eerst zien, dan zeuren... of juist niet!" Ha, ha, ha, ha, ha!' 'Hebben jullie soms mijn lenskapsel kapot getrokken? Mijn dank!' Voortaan eindig ik mijn bestellingen met: '... of iets geschikters.'"
Micha Beuger / Ftiris Coaching / www.transformatiebegeleiding.nl

"Ik heb de cursussen Creëren van Je Eigen Werkelijkheid en Het leven Vieren ontzettend leuk gevonden en ik heb er heel erg veel aan gehad! Nog steeds lees ik vaak de blaadjes en informatie na die ik heb gekregen tijdens de cursussen!"

Over de cursus Creëren van Je Eigen Werkelijkheid: "Een heerlijke en effectieve cursus. Ik krijg meer energie en wordt er blijer van. Barbara leert je om oude energie los te trillen, je chacra's verder te openen, en je bewustzijn zuiverder en dieper te maken. Vanuit dit intense, en meditatieve bewustzijn vorm je je wensen. Je programmeert jezelf op een heel dipe bewustzijnsniveau met wat je het allerliefste wilt. En het werkt!"
Trees van Ewijk - Filosoof, Jungiaans therapeute

"Na de cursus heb ik opvallend meer energie! Emotioneel ben ik stabiel; tegelijkertijd ook iets minder stabiel omdat er diepe golven afgelopen maand zijn geweest. Spiritueel voel ik mij blij, goed, verbonden met het AL, meer open. Mijn leven is nu actiever omdat ik fysiek wat meer kan. En daardoor ook blijer. Ik heb geleerd mijn chacra's meer te openen. Er is meer energie gaan stromen. Ik voel me fysiek sterker.
Een heel bijzondere cursus omdat mensen veel concret kunnen ervaren dat er heel verfijnde energiecentra in/rond hun lichaam zijn. En dat je op een blije manier je eigen leven kunt vernieuwen!"

"Intuitief tekenen is een van de methodieken waar Barbara elke les mee werkt, bij het Creëren van Je Eigen Werkelijkheid. Elke les heeft een eigen thema. De basis is Licht in de Kosmos en Licht in jezelf.
We hebben licht gecreëerd, een zuil van licht, een bol van licht, een ster van licht. We hebben Lichtwezens ontmoet door jezelf een lichtwezen te voelen. Alles van uit het beginstadium van acceptatie van jezelf: "Ja, zo is het". Vanuit je wensen en verlangens en die verbonden met je essenties, zoals b.v. Vertrouwen, Harmonie, Vreugde, Creativiteit, Overvloed en liefde. Na de meditatie en visualisatie tekenden we het thema van de les: waar kom ik vandaan? wat zie je op je Pad van Licht? welke essentie dient zich aan? wie zijn mijn gidsen, helpers, godinnen? Waar ga ik naar toe, hoe ziet mijn toekomstige zelf er uit?"

"Na de cursus ben ik fysiek: wat flinker, emotioneel: meer even chtig, mentaal: vrij rustig, spiritueel: wat dichter bij de Bron. Mijn leven is nu vervuld. Ik ben in sterke mate bewust van mijn creatieve vermogen. Meest waardevol aan de cursus vond ik het neerzetten van doelen, essenties en het tekenen. Ik heb gecreeerd nieuwe ontdekkingen, leuke kontakten en twee mooie, vrije schilderijen."

"Na de cursus voel ik mij fysiek in balans, meer in rust emotioneel, de golven zijn minder hoog. Mentaal ben ik nog teveel "vast"; tegelijk besef ik dat ik beweeglijkheid, vrijheid kan vinden en bereiken, dankzij de cursus. Ik ben blij dat ik kosmische helpers heb. Dat helpt me verder vooruit te komen.
Het stof in mijn leven dwanelt langzaam neer, maar valt op andere plekken dan voorheen. Wat een verrassing...
Ik weet nu dat ik mijn eigen licht kan scheppen en daarmee ook vernieuwing. DE groep gaf veiligheid en rust. Dank je Barbara, voor je "leiding". Het was goed en bijzonder om aan jouw hand het nieuwe terrein te verkennen."

"Na de cursus voel ik mij fysiek beter, meer gegrond, meer in contact met mijn lichaam. Emotioneel ben ik rustiger, meer bewust, ik weet waar ik op moet letten. Ik ben bewuster en op hoger energieniveau. Ik ben nu bezig met de kern van mijn leven, de toekomst tegemoet zien en afscheid nemen van het verleden. Ik ben meer bewust van eigen kunnen en creativiteit als energie-stroom. Ik heb op de cursus veel levenslessen geleerd, visualisaties hebben mij positieve energie gegeven. Ik heb beter zelfbeeld gecreeerd, meer zelfvertrouwen en positieve blik op de toekomst."

"Na de cursus voel ik mij rustiger, steviger, voldaner, sterker. Ik ben spiritueel geworderd. In mijn leven ben ik minder ontevreden en heb ik meer waardering voor wat ik heb. Mijn creatieve vermogen is groter geworden."

"Na de cursus voel ik mij energieker, stabieler, lichter. Mijn leven is totaal verandert (ten goede). Ik heb nu een richting in m'n leven gevonden. Ik heb eindelijk het gevoel dat ik hier niet voor niets ben en dat ik nu de goede kant op ga. Ik heb EEN TOEKOMST gecreeerd."

"Ik heb meer energie. Ik ben blijer, rustiger, liefdevoler, helderder, verbondener. Mijn bezieling is zich aan het manifesteren. Het meest waardevol aan deze cursus is dat het volledig werkt!"

"Ik ben meer vitaal, vrij stabiel, meer ontwaakt. Mijn leven is heel harmonisch alleen en met vrienden. Meest waardevol aan deze cursus is het focussenop je mogelijkheiden door theorie, klanken, schrijfoefeningen, visualisatie, tekenen."

"Ik voel mij nu groter, sterker, ruimer, losser, harmonischer, zekerder, dieper, vertrouwender, gerichter, helderder. Mijn leven is positief en zinvoller: meer richting, meer vreugde, meer dankbaarheid, meer beloning."

"Met veel enthousiasme, licht, liefde en humor hebben Barbara en onze groepsgenoten mij geholpen een nieuw leven op te bouwen. Een paar jaar terug was zowat mijn hele maatschappelijke setting ingestort. Hiervoor aanvaard ik overigens de volledige verantwoordelijkheid. De nasleep, met veel zware en trage energie, is nog steeds gedeeltelijk aan de gang. Geleidelijk kreeg ik weer meer vertrouwen in mijzelf en de Kosmos. Er werd puin geruimd en e.e.a. provisorisch opgezet, met al veel lichtere en vlottere energie. Met Barbara's cursus Creëren van Je Eigen Werkelijkheid kwam alles pas goed in een stroomversnelling. Vaak zat echt ALLES mee en gebeurden er wonderen. Steeds op het cruciale moment gingen de geldkranen wagenwijd open. En probeer maar eens in Amsterdam aan betaalbare woonruimte te komen. Mij lukte het binnen een paar weken, met slechts eenmaal bieden. Het regelen van een hypotheek, waar in deze regio minimaal zes weken voor staat, was binnen drie dagen rond. Ik doe nu het werk waar ik mijn hele hart en ziel in leg: Transformatiebegeleiding."
Micha Beuger, counsellor - coach, www.transformatiebegeleiding.nl

"Tijdens de laatste keer Creëren van Je Eigen Werkelijkheid had ik een visioen van mijn toekomst. Ik zag mezelf als priester in een grote, witte Gotische kathedraal in Zuid-Frankrijk. Nu ben ik een paar weken terug in Zuid-Frankrijk geweest en ik besloot eens op de kaart te prikken waar die kerk zou moeten staan. Ik had nog nooit van de plaats gehoord en wist ook niet of er uberhaupt een kathedraal stond.
Maar - je raad het al - er stond een grote kathedraal, met prachtig wit licht binnen. Ik heb op de plek gestaan waar ik in mijn visioen stond. Het klopte: het dak, de bogen, de vorm van de rosette. Erg cool. Wel moest er nog wat barokke troep uit de kerk gesloopt worden om het plaatje compleet te krijgen, maar dat zal ergens gedurende de komende twintig jaar dan wel gebeuren, denk ik. Wat me wel verbaasde was dat bliksemschichten en gesprekken met geesten compleet uitbleven, op het moment dat ik op DE PLEK stond. Wel een mooie ervaring."

"Ik voel meer doorstroming. Van alles meer, harmonie is terug in mijn lichaam. Ik heb veel losgelaten en ben nog moe daarvan. Spiritueel voel ik me nogal `in tune'. Mijn leven is zeer vreugdevol nu! Het regent kado's! Kleine wondertjes.
Barbara - je bent op een zeer belangrijk moment in mijn leven gekomen - en hebt het voor altijd een positieve wending gegeven - of het mogelijk gemaakt! Dank je wel!"

"Ik voel me nu beter, sterker, vrolijker, opgelucht en meer open. Ik merk dat ik veel kan cre"eren. Het meest waardevol vond ik de meditatie oefeningen en het gevoel daarna."

"Ik ben nu lichter. Het meest waardevol vond ik praktisch leren cre"eren op een lichte, moeiteloze manier. Ook de oefeningen, jouw antwoorden en jouw lichte energie die helpt met je eigen energie in kontakt te komen. Ik vond het heerlijk!"

"Ik voel me nu stromender en bewuster. Jij bedankt voor de lessen, het was prettig..."

"Ik voel me nu vol krachtige pulserende energie (ik kan laast niet meer in slaap komen). Ik ben evenwichtig, ontspannen en vreugdevol. Ik zet mijn idee"en om in actie, probeer tot de kleinste dingen mijn dromen en idealen naar mij toe te trekken. Ik ervaar nu veel vreugde in mijn leven. Omdat ik mij actief opstel en er energie uit mijn hart stroomt. Het meest waardevol vond ik het idee dat je NU al kleine stukjes droom naar je toe haalt en daar je vreugde uithaalt. Dit kan alleen maar meer worden als je je hart maar laat stromen. Je omgeven met positieve energie. Ik vond het eigenlijk precies goed.

Barbara, je stelt je, zo heb ik in de loop van de cursus mogen zien, erg professioneel op. Ga zo door! En dank je wel voor al je positieve energie! Bedankt!"

"Ik heb wel het gevoel dat ik in een opgaande lijn zit endat de grote onderstroom goed is, ondanks hier en daar wat `bubbels'."

"Alles komt sterker door, zovel positieve als negatieve emoties. Alles is wel scherper geworden, ik begin minder weg te lopen.
Ik was wel dwars, maar ik nam en vond hier ook de ruimte om mijn eigen tempo te bepalen. Voor mij is de cursus een aanzet. Bedankt."

"Ik voel me nu rustiger en harmonieuzer. Het meest waardevol aan deze cursus vond ik de energie van de groep en het meenemen naar huis van goede energie."

"Ik heb nu meer ruimte voor vreugde en ervaring, ik ben meer belust op groei; g"einspireerd verder te zoeken. Het meest waardevol aan deze cursus vond ik ervaringen opdoen op divers vlak, goede afwisseling en ruimte voor eigen mening. Heel erg bedankt voor je inzet, licht en positieve instelling."

"Ik voel me nu stabiel, soms nog door moeheid onrustig, ontevreden. De cursus helpt om weer terug te gaan naar de rust, stabiliteit en om me bewust in mijn zoekproces te trekken. Er aandacht aan te geven. Mijn leven is nu warm en vertrouwelijk, wel heel druk. Ik ben me wel bewust van mijn creatieve vermogen. Alles wat op me afkomt geef ik nu genoeg aandacht.
Het meest waardevol aan deze cursus was bezig zijn met wat ik wil, zoek en dat op verschillende manieren uiten. Je moet het concretiseren, uitwerken. Ik vond het fijn dat er ruimte was voor humor, voor grapjes. Dat het allemal niet zo zwaar is. Lichte energie aan het eind v.d. avond. Fijn dat er nooit iets opgelegd wordt, daar geloof ik niet in. Nu houdt de cursus net te snel op."

"Ik voel me geraakt, ontroerd, iets teruggevonden (voelt goed). Ik ben nu beter in balans. Mijn leven is nu rustiger en ik weet duidelijker wat mijn wensen zijn. Ik heb deze cursus met veel plezier gevolgd en denk ook veel geleerd te hebben."

"Alles gaat iets beter nu. Ik ben nog niet stabiel. Wel ietes beter in de gaten hoe gauw ik mezelf van streek maak. Aan mijn spirituele zou ik er meer kunnen en willen doen dan ik doe. Het idee dat ik meer `tools' heb maar ze nog te weinig gebruik. Ik ben me nu soms bewust van mijn creatieve vermogen en lukt het ook. Soms lukt het niet en lijkt er geen vooruitgang te zijn. Ik heb nog niet zoveel resultaat, omdat ik er ook (nog) niet zoveel tijd, energie en oefening in heb gestopt."

"Ik ben nu meer gegrond en meer in mijn lichaam. Ik heb meer vertrouwen en ben meer bereid iets los te laten. Ik ben me nu vrij veel bewust van mijn creatieve vermogen, maar vind het moeilijk het los te koppelen van schuldvragen. Het meest waardevol vond ik het tekenen, visualisaties en het doorzien van patronen. Bedankt."

"Ik ben nu lichter. Mijn leven is nu fijn, door acceptatie van mijn proces. Laatste weken kwam ik meer in kontakt met mijn creatieve vermogen. Ik ga er weer meer plezier in krijgen. Het meest waardevolle vond ik achter te komen waar ik ECHT ben en acceptatie daarvan. Niet verder willen zijn, ruimte geven aan dat wat er is en daaruit weer kontakt krijgen met inspiratiebron. Fijne, inspirerende, lichte energie van begeleiding, enthousiasme en liefdevolle acceptatie van iedereen. Bedankt."

"Ik heb nu meer vertrouwen en voel mij iets optimistischer. Mijn leven is nu enthousiast, erg creatief, vreugdevol, soms erg druk maar soms ook het gevoel op bepaalde gebieden nog niet verder gekomen te zijn. Het meest waardevol aan deze cursus vond ik spirituele oefeningen (met de chakras), energie, ervaringen en voorbeelden van sucess en praktijk van Barbara en anderen, erg stimulerend. Ook theorie en tips, goede sfeer en afwisseling, vooral de stimulans en enthousiasme van Barbara. Ik heb in algemeen een goed gevoel na de cursus. Veel enthousiasme van Barbara brengt goede energie, ook goede antwoorden."

"Ik voel me nu ontspannen en in het midden: niet heel zwaar -- niet heel licht. Mijn leven nu voelt als verwerking van afgelopen tijd en overgang naar iets anders. Het meest waardevol vond ik de oefeningen met elkaar doen, me openen om te ontvangen, de nadruk en focussen op het positieve/wat je wilt hebben. Ik vond het heerlijke middagen: ze gaven me energie!"

"Ik ben nu krachtiger, meer toelaatbaar en bewuster. Het meest waardevol vond ik uitleg "input - uitput". Ik heb bewondering voor de manier waarop steeds een nieuw onderdeel van het programma moeiteloos naar boven komt en prachtige visualisaties!"

"Ik voel me nu stabieler, krachtig, evenwichtig, meer in contact. Mijn leven is nu vol uitdaging. Ik ervaar nu veel vreugde in mijn leven en veel meer harmonie. Het meest waardevol aan deze cursus vond ik de veelzijdigheid."

"Ik voel mij nu goed, sterk, open en onderzoekend. Ik ervaar nog weinig vreugde in mijn leven maar weet dat ik er zal komen. Ik ben zoekend naar nieuwe harmonie. Het meest waardevol aan deze cursus vond ik de bevestiging, sloot aan bij zaken die ik aan het onderzoeken ben."

"Ik voel mij nu veel beter, rustig, tevreden en geconcentreerd, ik krijg leuke inzichten. Ik maak mij geen zorgen, er is meer vreugde. Het meest waardevol aan deze cursus vond ik de leuke sfeer, gevarieerde oefeningen, uitwisseling van reacties op oefeningen, bewegingsoefeningen en visualisaties. Ik zou er niet veel aan veranderen."Klik hier voor nadere informatie over deze cursus en hier voor de opvolger ervan.


vragen en reacties: welkom@schoolvooradelaars.nl