Spirituele reis naar Yucatan

Bestemming: Riviera Maya, Mexico

School voor Adelaars organiseert o.a. een Spirituele Reis naar de prachtige Riviera Maya in Mexico!
Naast vakantievieren kun je er dus meedoen met Barbara haar lichtvolle meditaties, verrijkt door energietransmissies en live-channelingen, op bijzonder krachtplaatsen, zoals in Mayatempels, in het oerwoud, onder de sterren-hemel en op het strand!

De reis naar Yucatan, Mexico, draait om het ontwaken van je ware zelf in een gebied waar de energie van jezelf-zijn heel sterk aanwezig is - met name in de vorm van hele fijne, stralende, harmonieuze hart-energie die je liefdevol in je kern zet. Wat Barbara doet sluit steeds aan op die energie.
Onze reizen naar Yucatan hebben een aantal prachtige geleide transmissies opgeleverd, waarvan er zes voor iedereen beschikbaar zijn. Deze staan op de audio-albums "Je Ware Zelf Worden; Lichttransmissies op Yucatan", verkrijgbaar in onze webwinkel. Als je wilt voelen hoe de energie op Yucatan is (en je bent redelijk afgestemd op het waarnemen van energieen), dan zijn deze meditaties een aanrader!


Het programma

Van de twee weken "Spirituele Reis naar Yucatan" zien ongeveer twaalf dagen er als volgt uit:

in de ochtend:

 • tot 11.00 uur overvloedig ontbijtbuffet, met keuze uit 3 restauranten
 • om 11.30 uur ochtendsessie: ongeveer twee uur van lichte lichamelijke oefening en geleide energietransmissie, meestal aan het parelwitte strand
in de middag:
 • vanaf 13.30 uur overvloedig lunchbuffet, met keuze uit 3 restauranten en barbeque op het strand
 • daarna een vrije middag waarin je kunt:
  • zonnen op een strandstoel
  • een strandwandeling maken langs palmbomen en een aantal prachtige resorts
  • zwemmen of snorkelen in zee of een van de vele zwembaden
  • een bubbelbad nemen
  • tennissen, temidden van oerwoudbegroeiing
  • fitnessen
  • meedoen met het animatieprogramma: salsa-les, strandvolleybal, aerobic, etc.
  • zeilen met een kleine catamaran
  • en ga zo maar door
  • Als je extra geld te besteden hebt, kun je per shuttlebus, taxi of huurauto naar het nabijgelegen Playa del Carmen, naar Mayaruines of gaan zwemmen met dolfijnen.
in de avond:
 • vanaf 18.00 uur overvloedige dinerbuffet, met keuze uit 3 restauranten, vaak met speciale culinaire themas
 • om 20.00 uur (tot ongeveer 22.30) avondsessie "Je Ware Zelf Worden" met energietransmissie.
 • daarna kun je iedere dag een andere optreden bezoeken, zoals "Azteeks dansen" met originele klederdracht (heel kleurrijk, met imposante veren en dierenhoorns) en muziek op traditionele instrumenten (gemaakt van natuurlijke materialen van de oerwoud)
 • daarna kun je dansen bij de live-muziek van een traditionele Mexicaanse band of op de disco. Doordeweeks is de disco binnen; iedere zaterdag is er disco op het strand, onder de sterrenhemel!
 • je kunt in de avond ook meedoen met het zeer spectaculaire koffieritueel, met prachtige vuureffecten en heel bijzonder smakende koffie.

Excursies

We gaan een aantal keren op excursie. Hoe vaak is afhankelijk van de wensen van de cursisten en wat volgens Barbara's spirituele inzichten en de energiestroom van het moment, goed voelt om te doen. Alle excursies zijn tegen extra betaling ter plaatse.
Tot de mogelijkheden behoren onder meer de Maya-tempels Chichen Itza, Coba en oude Maya-stad Tulum. Chichen Itza is de bekendste en grootste tempelstad. Coba is zeker ook de moeite waard: iets ouder dan Chichen Itza en minder toeristisch, waardoor je nog (bijna) overal op en in kunt klimmen - onder andere op de fantastische tempelpiramide die hoog boven het oerwoud uittorent. Met name in de relatieve rust van Coba kun je goed mediteren.

Verder kun je ook zelf allerlei excursies ondernemen, met busjes vanuit het resort: zwemmen met dolfijnen, naar het eiland Cozumel, naar natuurparken, snorkelen, zeilen, etc. Maar ook op het resort zelf is veel te doen: zwembaden, stranden (waar je kilometers kunt lopen, langs allerlei andere resorts), genieten van de prachtige sterrenhemels. Er worden ook kleine zeilcatamarans verhuurd, waar Barbara geregeld mee zeilt en dan kun je ook met haar mee, als je wilt. Verder is fijn aan "ons" resort dat er stukken mangrove en jungle in intact zijn gelaten, wat je band met de natuur versterkt.


Ervaringen van Barbara en cursisten

Love the life you live - Live the life you love!

Dat stond getatoueerd over de volle breedte van de borst van een man op het strand van Tulum.

In november en december 2008 en 2010 was ik beide jaren vier weken lang in Playa del Carmen en omgeving. Ik was daar heel gelukkig! De temperatuur lag er steeds rond de dertig graden en ik zat in een fantastisch resort met witte stranden aan een azuurblauwe zee. Ik kon daar veel van mijn dromen vervullen. Zo heb ik door de prachtige, rijkbegroeide jungle gelopen, waar het overdag een overvloed van vormen, kleuren, vlinders en vogels was, terwijl ik er 's nachts werd betoverd door de rijke geuren, de krekels en de vuurvliegjes.

Ik heb op verschillende plaatsen met dolfijnen gezwommen en zelfs een 1-daagse cursus dolfijnentrainer gevolgd. Dolfijnen zijn zo ontzettend lief, vrolijk en zacht! Ze spelen graag met mensen en worden ook graag geaaid!

Ik heb ook gesnorkeld tussen prachtig koraal en mangrove-wortels, ik heb gezeild op een katamaran en gezwommen in cenotes (bijzondere grotten). Iedere avond kon ik zitten onder de prachtige sterrenhemel en baden in het heldere sterrenlicht! Er was voortdurend heerlijk eten voor me en ik had een grote kamer met een jacuzzi op het terras! Ik heb gedanst op een stranddisco: de mooiste disco van mijn leven - onder de sterren, met zeegeluiden op de achtergrond. Ik heb paardgereden western-style en ben met mijn paard zelfs de zee in geweest!

In de jungle liggen Maya-piramides en die hebben zulke bijzondere energie! Vooral in Coba heb ik bijzondere transmissies ontvangen. Lang daarna kwamen nog veel bijzondere beelden en inzichten naar mij toe, onder andere via mijn dromen.

Het was daar fijn om te mediteren. De meeste energieën die ik daar voelde, waren op hart-energie en hoger. Het spirituele verleden van Yucatan heeft daar vast invloed op gehad, maar ook de rijkdom aan natuur speelt er een grote rol in: Yucatan is eigenlijk een groot oerbos met hier en daar iets van beschaving! Fantastisch!

Mijn verblijf daar heeft zeker nieuwe spirituele groei met zich meegebracht. Het heeft me opgeladen en bekrachtigd met talloze nieuwe energieen en ideeen. Het is een heel goede plaats om een spirituele cursus te geven - vooral in dit boeiende tijdperk: de laatste drie jaar voor het einde van de beroemde Maya-kalender! Voor mij voelde het ook hier en daar als een oude herinnering, een droom of zelfs een thuis-gevoel; alsof ik iets ervan al ergens van kende. Alsof er tegen me werd gezegd: "Welkom thuis. Fijn dat je terug bent."
Wie weet, misschien zitten we binnenkort samen op Yucatans parelwitte strand aan de azuurblauwe Caribische zee!... Het leven is soms zelfs mooier dan onze prachtigste dromen!

Barbara Borecka

Toen ik naar Yucatan ging, verwachtte ik niet meer dan een tropisch strand, een oerwoud en een aantal soort-van-interessante tempelcomplexen.
Wat een onderschatting! Ik heb nog nooit zoveel ruimte, rust, uitgestrektheid, ontspanning en vrede gevoeld als in Yucatan! En toch heb ik al redelijk wat van de wereld gezien.
Mediteren ging ook opvallend makkelijk in Yucatan: mijn light body-centra ontvouwden zich er alsof ik er niets mee te maken had. Mijn light body-coconnen strekten zich er met gemak in alle richtingen uit, en ze reikten veel verder dan ik was gewend. Het was alsof de hele omgeving me hielp met het zijn in hoge, vrije energie. Ik heb tijdens mijn vakantie daar dan ook een aantal briljante inzichten gehad en stukken geschreven die ik reken tot mijn allerbeste.
Toen ik weer terug was in Nederland, had ik daar echt moeite mee. Ik wilde hier helemaal niet zijn: in de drukte, stress en op-elkaar-gestapeld-zijn die hier zo gewoon is. Dat had ik nog nooit gehad: tot dan toe was ik na iedere vakantie weer blij geweest om thuis te zijn. Maar Yucatan heeft iets in me geopend. Er is daar een overvloed aan energie van onbelemmerde uitgestrektheid, van gemak en ontspanning. Dat heeft me aangesproken en meegenomen.

Ongetwijfeld hebben de Maya's daar veel aan bijgedragen. Al op mijn derde vakantiedag kwam ik in een onderaards meer terecht, waar ik met hulp van oude, Indiaanse energie werd herboren als een meer geïntegreerde en zorgelozere versie van mezelf. En hoewel ik geen ster ben in het helder waarnemen van energie, kon ik veel bijzondere energie voelen in de twee Maya-tempels waar ik ben geweest. Er waren teveel verschillende en bijzondere energieën om hier even in twee zinnen te omschrijven, maar wat me is bijgebleven is enerzijds de speelsheid ervan en anderzijds de krachtige verbinding tussen aarde en hemel. Op sommige plekken voelde het alsof ik omhoog werd gezogen - misschien naar de sterren?
Als iemand me vertelt dat het Hoge Doel van Yucatan is om de Westerse mens op het spirituele niveau van de Maya's en hun Atlantische voorvaderen te brengen, zal ik niet erg verbaasd zijn. Ik kan dan alleen hopen dat ik deel mag zijn van dat proces en dankbaar zijn dat mijn levensmissie me heeft gebracht naar zo'n geweldige plek als Yucatan.

cursist


Reisgegevens

REISDATA : de volgende reis vindt plaats op aanvraag.
Het duurt (16 dagen totaal) met de cursus en begeleiding in
"Je Ware Zelf worden" (of een andere cursus - op aanvraag).
De exacte reisdata zullen worden aangepast aan het vluchtschema,


PRIJSINDICATIE:
de prijs in 2015 was:

 • 3200 EUR (voor 16 dagen, all-inclusief) p.p.
 • 3000 EUR (voor 16 dagen, all-inclusief) p.p. - bij de inschrijving tot 2 manden van tevoren.
 • 1 week vroeger komen of langer blijven (zonder cursus): vanaf EUR 400 bijbetaling.
De exacte prijs wordt aangepast aan de actuele vlucht- en resortprijzen,

De prijs is inclusief vlucht (charter van Amsterdam), transfer, overnachtingen in een 2-persoons kamer (met airco, tv, minibar, kluisje, badkamer met douche, balkon of terras), in een uitgestrekt resort direct aan een mooi zandstrand. Het resort heeft verder een spectaculaire jungletuin met cenotes en beekjes, uitstekend eten in aantal restauranten en bars naar keuze: Mexicaans, Italiaans, mediterraans, steakhouse, orientaals en Braziliaans - inclusief een groter vegetarisch assortiment dan je meestal in een buffet aantreft. Drankjes zijn all inclusive 24 uur per dag.
Er zijn ook vele gratis sportactiviteiten (danslessen, tennis, fitness, snorkelen, surfen), een Spa met sauna en stoombad, een discotheek, een theater en een uitgebreid entertainmentprogramma. Er zijn 3 zwembaden, met ligbedden en parasols.

De prijs is ook inclusief de spirituele begeleiding van Barbara: de meeste dagen 2 maal per dag: in de ochtend (of later op een dag - in overleg met de deelnemers) een korte lichaamsbeweging plus een ochtendmeditatie (tot 2 uur lang) en in de avond een iets langere sessie (2-3 uur). De meeste meditaties vinden buiten plaats: in een mooie tuin met tropische begroeing, op een parelwit strand of onder de sterrenhemel.
Sommige dagen gaan we mediteren op bijzondere krachtplaatsen: tijdens excursies naar Maya-piramides, cenotes (heilige, ondergrondse waterbronnen) en de jungle. Er zijn lokaal ook mogelijkheden om met dolfijnen te zwemmen (vanaf 60 euro)!
De deelname aan de excursies is vrijwillig. De excursiekosten zijn niet inbegrepen in de prijs.
De cursus cds/mp3 en aantal kristallen zijn wel inbegrijpen.


ACCOMODATIE:
wij verblijven in een groot, uitgestrekt, groen, direct aan het witte strand gelegen, luxe resort met vele faciliteiten, zoals zwembaden, restaurants, jacuzzis, sauna, stoombad, disco, tennisbanen, fitness, beachvolleybal, biljart, kano, zeilen, shows, gratis Wifi hotspots, enzovoort. Het resort ligt op enkele kilometers van Playa del Carmen, aan de Riviera Maya in Yucatan, Mexico. Het lijkt een klein, goed onderhouden vakantiedorpje! Er is bewaking, een shuttlebus naar Playa de Carmen en er zijn altijd taxis beschikbaar.


HET WEER:
Deze tijd van het jaar verwachten we prachtig weer - net als vorige jaren in november. De temperatuur is er vrij constant rond de 28 graden. Er zijn af en toe korte buitjes. Neem wel wat warmere kleding mee voor in de avond: het kan snel koud worden en soms waait er 's avonds een wat koudere zeewind.


EXTRA REISINFORMATIE:
Je vliegt van Amsterdam naar Cancun en dat duurt ongeveer 10 uur. Voor ong. 65 euro extra (p.p. per vlucht) kun je een stoel boeken in comfort class, met extra been-ruimte en een eigen DVD-speler. Is voor zo'n relatief lange reis zeker een aanrader.

Op Yucatan kun je in vele plaatsen geld pinnen. Je kunt er met Mexicaans geld betalen, maar vrijwel overal worden ook dollars geaccepteerd. Euros kun je hier en daar inwisselen.

Wat betreft vaccinaties: neem contact op met de GG&GD.
Neem anti-muggenmiddel (Deet) mee. Er zijn weinig muggen in het resort, maar dat wordt ruim gecompenseerd in de omliggende jungle.

Je paspoort moet tenminste een halfjaar na je verblijf in Mexico nog geldig zijn.
Op het vliegveld van Cancun moet je voor enkele euros een visum kopen. Dit is niet veel meer dan een inreis-belasting.

In Mexico hebben ze stopcontacten als in de Verenigde Staten. Daar passen geen Europese stekkers in, maar je kunt er wel in Nederland overbruggingsstukjes voor kopen.


We vinden het heel fijn als je met ons op deze bijzondere Spirituele Reis wilt gaan!


vragen en reacties: welkom@schoolvooradelaars.nl


+

+

+

+

+

+

+

+

+

+

+

+

+

+

+

+

+

+

+

+

+

+

+

+

+

+

+

+

+

+

+

+

+

+