Datingtips voor vrouwen

Dames, omarm je kansen op Liefde! Geef het nooit op!

Zelfs als je hart in het verleden gebroken is, vergeet niet dat er vele oprechte, geweldige mannen zijn die dromen over een vrouw als jij! En die jou goed kunnen behandelen.
Je bent er nooit te oud voor en je hart is sterk: het kan altijd healen.

Je moet wel leren om een oprechte man van een playboy te kunnen onderscheiden. De laatste valt meestal veel meer op en is er heel goed is in vrouwen te versieren (omdat hij dat zo vaak doet … ).

Je moet minder naïef en goedgelovig zijn maar bewuster, alerter en goed letten op allerlei signalen en ‘alarmbellen’. En sta open voor een echte kans bij een leuke man, die minder flamboyant is maar wel een hart van goud heeft.

Hier komen een aantal tips voor jou vanuit mijn eigen ervaring, vanuit mijn ruim 20 jaar coachingspraktijk en ook vanuit de mannen:

 • Waardeer jezelf: blijf je positieve eigenschappen voor jezelf herhalen, focus op hoeveel je een man te bieden hebt: je stralende hart, je liefde en tederheid, je humor en spontaniteit, je talloze talenten en vaardigheden, je liefdevolle zorg en steun, je sensualiteit en hartstocht, al je goede intenties!
  Denk niet dat de mannen een vrouw prefereren die er als een model eruitziet… De waardevolle, oprechte mannen willen vooral een vrouw met een goed hart, maar die wel verzorgd is en iets van elegantie heeft. Een blije, vrolijke, sensuele vrouw. Die vrouw kun je worden: zij bevindt zich ergens in jou. NU AL: laat haar naar buiten komen!

 • Blijf je vrouwelijke kanten ontwikkelen, maar ook je mannelijke: blijf lief, zacht maar ook krachtig, zelfverzekerd, onafhankelijk en zelfstandig.

 • Stel duidelijk je grenzen en bewaak deze: laat een man duidelijk zien waar je grenzen liggen (niet alleen door woorden, maar ook door je acties) en wees hier consequent in. Respecteer jezelf als je gerespecteerd wilt worden. Wees niet maar een ‘one night stand’, daarvoor ben je veel te waardevol…

 • Ga niet een leuke man achterna lopen, hem bellen, voorstellen doen om samen uit eten te gaan etc… dat jaagt de meeste mannen juist van je weg…
  In plaats daarvan zorg dat je veel beter wordt in het aantrekken van mannen, in flirten, dat je een soort van ‘magneet’ wordt voor waardevolle, oprechte mannen! Door je positieve uitstraling, aanstekelijke glimlach, warme woorden, humor, interessante gesprekken, je leuke hobby's en je verrassende kijk op het leven, je elegante en verzorgde verschijning etc..

 • Als je aan het daten bent, laat een leuk contact zich in jouw tempo ontwikkelen, een tempo waarmee je je goed, fijn en veilig voelt. Ga niet een nacht met een man doorbrengen alleen omdat hij dat zo graag wil… Ook niet na de ‘derde date’ (wat voor sommigen gebruikelijk is) als het niet helemaal goed voor je voelt.

 • Laat een man op een intelligente, harmonieuze manier weten wat je bij hem op prijs stelt en wat niet. Een man die geïnteresseerd is in een vrouw wil haar graag blij maken, alleen weet hij vaak niet helemaal hoe… Verwacht niet van een man dat hij het allemaal zelf moet weten en raden…

 • Leg geen torenhoge verwachtingen op een man. Wacht niet op ‘een prins op het witte paard’ om al je problemen op te lossen en je eindelijk dat gedroomde gelukkige leven geven…
  Wees nu al ZELF zo gelukkig als je maar kunt en nodigt een speciale man uit om deel uit te maken van jouw fijne leven. Deze houding maak je magnetisch voor mannen!
  En als je een relatie hebt, verwacht/eis dan niet ‘van alles en nog wat’ van je partner… En vergeet nooit om hem te blijven waarderen: ook voor de dingen die vanzelfsprekend zijn geworden…
  Geef hem verdiende complimenten.

 • Blijf niet de schuld geven aan een man, neem je eigen verantwoordelijkheid (bv voor jouw naïviteit, miscommunicaties, gebrek aan kunde en zelfliefde, te veel verwachtingen, je emotionele instabiliteiten etc.). En werk aan jezelf om je zwakke punten te verbeteren en je sterke punten tot bloei te laten komen.
  Wees de beste versie van jezelf!

 • Geef een oprechte man voldoende vrijheid en vertrouwen: ga hem niet voortdurend controleren, vragen waar hij was en met wie, of willen dat hij al zijn vrije tijd met jou doorbrengt… Dat werkt ‘verstikkend’ op iedereen…
  Het is juist heel goed voor een relatie om ook tijd apart van elkaar door te brengen. Geeft hem de kans om te ervaren dat hij jou aan het missen is en je graag weer wil zien.

 • Maak geen drama, communiceer nooit met een man als je heel emotioneel bent. Zorg er dan eerst voor dat je kalm bent: stukje joggen , wandelen, doe yoga of een meditatie, praat erover met je wijze vriendin, of ga uithuilen over wat je heeft gekwetst. Niemand is perfect en soms zeggen/doen mensen rare dingen (die ze vaak zelfs niet menen…)
  Pas als je emoties gekalmeerd zijn denk je rustig na over de hele situatie en erken je jouw eigen bijdrage erin (misschien heb je je vriend nog niet geleerd hoe je behandeld wilt worden of waar je grenzen zijn?)

 • Als je per tekst communiceert (WhatsApp, Messenger, email) denk eraan dat een man dan moeilijker je emotionele toestand kan raden. Gebruik emoji's en kies je woorden helder en zorgvuldig. Laat ruimte over voor zijn uitleg, zeg bv ‘wat je zei kwam kwetsend/hard op mij over, heb je het zo bedoeld? ’, ‘wat je deed vind ik zonder respect naar mij toe, ben je je daar bewust van? Wat waren jouw intenties? ‘

 • Wees een optimist : bekijk hem en de situaties vanuit een positieve kant, waardeer alles wat er te waarderen is, zie de mogelijkheden in de problemen, grijp nieuwe kansen aan, laat je ‘glas’ altijd halfvol zijn!
  En zie ook duidelijk verschil tussen ‘optimistisch zijn’ en ‘naïef’…

 • Geef je date/vriend/man je aandacht, blijf niet alleen over jezelf praten… Toon interesse in hem en zijn leven. Stel hem interessante vragen over dat wat hem interesseert en participeer af en toe in zijn hobby's op een of andere manier.

 • Blijf aangenaam verrassen, ontwikkel je sensuele kanten, leer een romantische spanning te onderhouden tijdens de daten en in je relatie - want anders wordt het ‘een saaie boel’ …
  Geef je man een reden (door de dag heen) om over jou te fantaseren, en verwijt hem niet dat hij alleen maar naar andere vrouwen kijkt… Geef hem iets interessants zodat hij graag naar jou kijkt: een nieuw modieus kapsel, of een nieuw romantisch jurkje, doe weleens make up op en draag hoge hakken aan, ga naar een nagelsalon, stuur hem een foto van een tasje van een ‘Victoria secret’ winkel zodat zijn fantasie op gang komt en hij niet kan wachten om te zien wat erin zit…

 • Ga zoveel mogelijk harmonieus en speels om met een relatie. Het is heel goed als je relatie serieus is, maar maak het niet te zwaar en vol verplichtingen.
Als je verlangt naar ware liefde, als mannen niet op de (eerste of tweede) date met jou verder willen, als je relaties steeds mislukken, ga dan aan jezelf werken, doe meer kennis op, transformeer innerlijk, blijf jezelf ontwikkelen, groei, wordt een steeds betere versie van jezelf!

Ik ben levenscoach en liefdescoach en ik heb jarenlang vele mensen effectief geholpen. Zie meer van mijn tips, mijn blog, de individuele coachingstrajecten en de workshops op mijn website: https://www.schoolvooradelaars.nl .

Ik wens je van harte heel veel liefde geluk!

Door: Barbara Borecka (op de foto's) - ervaren levenscoach, relatiecoach en singels begeleider, auteur van vijf diepgaande en praktisch toepasbare zelfhulp boeken (samen met René Argonijt geschreven, Uitgeverij Hajefa) zoals 'De Kunst van Leven: creëren van je werkelijkheid' en 'Liefde en Vrijheid: zielsverwanten, zelfliefde, liefdesrelaties'.Kom op ons Speeddating Event met Dansles om je potentiële partner te ontmoeten en te kijken met wie je een klik hebt!

Ik geef ook diepgaande workshops Soulmate - gelukkig in Liefde en individuele coaching.

Je kunt ook onze meditatieve Soulmate audio oefeningen bestellen als mp3's - om thuis mee te oefenen, inzichten en liefdevolle, romantische energie op te bouwen.

Zie ook mijn artikel Tips over houden van jezelf en ons boek Liefde en Vrijheid: zelfliefde, zielsverwanten, liefdesrelaties. Zeer aanbevolen!


Wanneer en waar onze 'Speeddating Event' en workshops 'Soulmate: gelukkig in Liefde' worden gegeven, vind je in het cursusoverzicht. Daar vind je ook alle nodige contactinformatie.

vragen, inschrijvingen en reacties: welkom@schoolvooradelaars.nl