Ridders van Licht
het nieuwste boek van
Barbara Borecka en René Argonijt

Ieder mens heeft het wonderbaarlijke vermogen om zijn bewustzijn te expanderen naar de hogere, spirituele dimensies van de wereld van visioenen, fantasie, dromen, legenden en symbolen. Daar kan hij zijn Ziel en Hoogste Goddelijke aspecten worden. Daar vindt hij alle kracht, moed, vrede, antwoorden, troost, verlossing en verlichting.

Weerspiegelingen van deze wereld zijn door de tijd heen altijd in alle culturen op Aarde aanwezig geweest en zegenen, leiden, wijzen en beïnvloeden ons leven. Je kunt je altijd op hen afstemmen om je leven mooier, beter, Licht- en betekenisvoller te maken en om een nieuwe, diepere draai te geven aan je leven.

Om te stralen, te zijn wie je werkelijk, diep van binnen bent. Om echt te kunnen leven in volle glorie en passie! Om jouw Heilige Graal, de sleutel tot Verlichting en Eeuwig Leven, te kunnen vinden.

Leven en leven worden! In alle aspecten van het Licht die jij bent!

Alle heldenverhalen gaan over jou. Deze verhalen zijn geen vluchtige droombeelden of broze illusies, maar openbaringen van een diepere waarheid: de waarheid dat wij helden zijn. We worden allemaal geconfronteerd met uitdagingen die ons de moed in de schoenen kunnen laten zinken, maar we blijven daar altijd weer uitkomen - en altijd sterker dan we erin gingen, net als helden.

Net als iedere ware held heb jij krachtige, moedige, zelfverzekerde energie in je die vereniging zoekt met de mooie, serene, liefdevolle energie die ook in jou is. Dat is het grootste avontuur dat je wacht: jouw tocht naar de Heilige Graal, in jezelf. Dit avontuur brengt je ver voorbij je aardse beperkingen, in hogere, mystieke dimensies, waar je het ondenkbare verricht! En met jou zal de Aarde ontwaken tot haar ware grootsheid - in kracht en zachtheid.

Hoofdstukken:

 • 1. Inleiding : Hoop houden
 • 2. Marek en de elementen: Wat maakt een ridder?
 • 3. Onzichtbare doolhoven: Tot de kern komen
 • 4. Het zwaard in de steen: Koning worden
 • 5. De prinses te water: Held zijn zonder harnas
 • 6. Theseus in het Labyrinth: De twee kanten van Mars
 • 7. Het kippenhok: Loskomen van oordelen
 • 8. Balin en Balan: Succes
 • 9. De Witte Ridder: Jezelf ontdekken
 • 10. Het Kasteel van Treurnis: Prioriteiten stellen
 • 11. Veertig nachten:Verantwoordelijkheid
 • 12. Het Kasteel van Vreugde: Verwerking en vergeving
 • 13. Koekoek! Een wondervolle wereld
 • 14. Koning Pellinore: Realisme
 • 15. Neem een geit: Gelukkig zijn
 • 16. De Groene Ridder: Moed
 • 17. Galahads verwekking: Je zachtheid ontwaken
 • 18. Gilgamesh en de veerman: Accepteren
 • 19. Parcival: Het leven aanvaarden
 • 20. Op zee: Vertrouwen
 • 21. De Vogelverschrikker: Grenzen stellen
 • 22. Morgane le Fey: Het duister
 • 23. De ridder op de kar: Eer
 • 24. Lancelot en Guinevere: Liefde
 • 25. Agravain: Kinderen
 • 26. Stanislav Petróv: Standhouden
 • 27. Anakin Skywalker: Hoogmoed
 • 28. De Visserkoning: Problemen erkennen
 • 29. De Kristallen Toren: Toewijding aan het Hoogste Licht
 • 30. Lancelots falen: Leven met je lot
 • 31. De Heilige Graal: Hemelse Vrede
 • 32. Arthurs dood: Rechtvaardigheid en evenwicht
 • 33. Parcival keert terug: Licht verspreiden
Barbara Borecka geeft vele jaren spirituele cursussen waarin ze werkt met Hoog Licht, energie, transmissie en bewustwording. Ze channelt, onderzoekt en ontwikkelt de principes van hoge zingeving en energetisch creëren en geldt als pionier op deze terreinen.
Je kunt hier lezen wat Barbara zegt over haar boek.

René Argonijt is Light Body-graduate, lichtwerker en schrijver.
Meer van en over René vind je op zijn site, zinzinzin.nl.
Reacties van lezers:

"Review van het boek Ridders van Licht:
Ridders van Licht, dat is wat wij mensen zijn volgens de auteurs Barbara Borecka en René Argonijt.
Ridders beschermen, hebben hoge idealen en blijven altijd hoop koesteren. Dat wij ons niet altijd ridderlijk voelen, komt omdat we in de strijd tussen licht en donker van onze ware kern vervreemd zijn geraakt. We zijn angstig gemaakt, klein gehouden en voorgelogen. In sprookjes en legenden wordt, meestal in versluierde beeldtaal, over onze strijd verhaald. Aan de hand van dergelijke verhalen, met name die rond Koning Arthur en zijn ridders, verkennen de auteurs op prettige en uiterst leesbare wijze diverse onderwerpen waarmee wij als ware ridders van het Licht tijdens onze levens op Aarde mee te maken krijgen: oordelen loslaten, jezelf ontdekken, verwerking en vergeving, gelukkig zijn, acceptatie, vertrouwen, grenzen stellen, liefde etcetera.
Voor fans van het werl van Jung en Joseph Campbell een feest der herkenning. Voor de overige lezers een heerlijke stortbui aan potentiële aha-momenten.
De mierzoete cover nemen we graag voor lief."
Niels Brummelman, Paravisie Magazine van juli 2019.

"Recensie
Het boek Ridders van licht gaat over mensen die je tegenkomt in je leven en je helpen, soms onbewust, met moeilijkheden, om tegen beter weten in te blijven hopen, te geloven in goedheid ondanks alle tegenslagen. Ook jij kunt zo een 'ridder' worden.

In het boek wordt mooi beschreven aan welke eigenschappen zo een ridder moet voldoen. Maar ook door welke valkuilen en negatieve tegenkantingen ze kunnen beïnvloed worden. Door middel van stukjes van verhalen, zoals onder andere die van de ridders van de ronde tafel, Lancelot en Arthur, wordt op een prachtige manier de linken gelegd met de 'Ridders van Licht'. Er wordt ook beschreven hoe je kunt groeien tot een liefdevol, harmonieus, moedige, vredelievend, vrolijk en onthecht persoon.

Het volgende heb ik geleerd van het boek: Maak van iedere dag de mooiste die je kunt hebben. Probeer iedere dag iets te leren en een klein beetje een beter mens te worden. Wees goed voor jezelf zoals je kunt. Wees gelukkig en waardeer wat je hebt. Probeer bij alles in te zien dat je geen beter leven nodig hebt dan het leven dat je leeft. Leer iedere situatie aanvaarden en maak deze nog beter dan wat er aan voorafging. Richt je aandacht op het positieve, maar dan ook intensiever, bijvoorbeeld met meer enthousiasme of meer overtuiging."
Dit is een recensie gemaakt door vrijwilligster Ann De Smedt, http://www.spirituelewereld.be .

"Recensie van het boek 'Ridders van Licht':
"In 33 hoofdstukken met thema's als moed, verantwoordelijkheid, liefde en realisme, wordt steeds een relatie gelegd tussen aloude ridderverhalen en de alledaagse spirituele/menselijke ontwikkeling. Daarbij worden verbanden gelegd tussen de mythes en sprookjes en het heden en worden schijnbare tegenstellingen verenigd. Met gebruik van logische redeneringen, voorbeelden van veelvoorkomende ervaringen en met veel geduld, liefde en begrip. Het taalgebruik is helder en zorgvuldig en de zinnen zijn bondig en ritmisch. De ridders met hun mentaliteit en ethiek, maar ook hun valkuilen, blijken een gelukkige, maar vooral ook krachtige keuze. Zeer waardevolle en praktische adviezen in het boek zullen mensen werkelijk aan kunnen zetten om hun leven en dat van anderen een gezonde en positieve draai te laten maken. De keuze voor het uiterlijk van de cover van het boek wordt keurig verantwoord, maar zal helaas een aantal lezers afschrikken. De zoete pastelkleuren en het Disneykasteel zijn moeilijk te verenigingen met de mooie binnenkant. Het vijfde boek van het schrijversduo verdient beter, eerder verschenen onder andere 'Het avontuur van de ziel' en 'De kunst van leven'."
F. van Soelen, "Biblion"

"Jullie nieuwste boek "Ridders van Licht" ben ik al prominent tegen gekomen op de Gezondheidsbeurs. Hij springt er uit! Prachtige opvallende kaft, ik had het boek al op facebook gezien en bewonderd maar in het echt is het een eyecatcher.
De meneer bij de stand was ook heel enthousiast!"

"Ik ben begonnen met lezen in jullie nieuwe boek "Ridders van Licht". Wat een mooi boek zeg! Ik ben op blz. 59 maar lees extra langzaam en steeds stukjes terug omdat ik het boek niet te snel wil uitlezen... er begint veel bij mij te borrelen als ik het lees... en herken heel veel. Soms lees ik nog een stukje voor het slapen gaan en leg het daarna naast mijn hoofdkussen, zodat alle positieve energie die het boek uitstraalt, ook mijn onderbewustzijn binnen stroomt...
Mooi hoor en dank jullie wel!!!!!!!!!!!!!!!!!"
Esther Tophoven

"Jullie boek "Ridders van Licht". is heel inspirerend en motiverend. Als je het leest dan zou je willen zijn als deze ridders! Het verhaal over de adelaar die wordt opgevoed in een kippenhok maakt dat je zelf ook wilt vrijbreken van jouw 'kippenhok', je vleugels uitstrekken en gaan vliegen! Zelf een grote sprong durven nemen!"

'Hi Barbara, je hebt een prachtig boek geschreven: "Ridders van Licht". Bedankt voor dit mooie kado!'

"Ik ben jullie laatste boek begonnen: "Ridders van Licht", is schitterend, het zal een 'deeltje' opvullen waar ik eigenlijk erg mee begaan ben, maar dikwijls heb 'tegengewerkt' .""Ridders van Licht" telt 216 pagina's A4 en kost 19,95 euro.
Verzendkosten bedragen (ongeacht het bestelde aantal exemplaren) voor Nederland 2 euro (Europa: 6 euro).

Ons nieuwste (vijfde) boek! Het is op 21 januari 2019 uit gekomen: op de bijzondere dag van de super volle maan verduistering met ook een Jupiter Venus conjunctie in Boogschutter!

Je kunt het boek hier bestellen (code: RVL).


vragen en reacties: winkel@schoolvooradelaars.nl