Ons gouden boek
"Geld CreŽren: Ware Doorbraak en Bevrijding"

Wil je financieel vrij zijn, bevrijd dan geld!
Bevrijd geld van je verwachtingen, je pressie en je kritiek.
Laat niet zoveel van geld afhangen dat het zwaar wordt,
niet kan stromen en niet zichzelf kan zijn.
Geld is geen tovenaar. Geld is niet de bron van alles.
Geld is geen oorzaak, maar gevolg.
Geld weerspiegelt gewoon jouw energie.
Jij bent de Bron! Dat echt in te zien is een Ware Doorbraak!


(in werkelijkheid is de omslag goud-wit i.p.v. bruin-wit)"Geld CreŽren: Ware Doorbraak en Bevrijding" laadt je op met prachtige energie en staat bol van de praktijkvoorbeelden, direct toepasbare tips, oefeningen en inspiratie. De methodiek is diepgaand en efficiŽnt, omdat het je geldsituatie aanpakt aan de basis ervan: jouw energie, jouw essentie, jouw Zijn.

Barbara Borecka was in de jaren tachtig in Polen betrokken bij de Solidariteitsbeweging en het neerhalen van het IJzeren Gordijn. Zij zet dit nu voort: geld is voor veel mensen een ijzeren gordijn dat hen ervan weerhoudt vrij en gelukkig te zijn en te doen wat ze echt willen.
De subtitel van het boek luidt 'Ware Doorbraak en Bevrijding'. Dat is wat "Geld CreŽren" je kan brengen: de doorbraak van alle beperkingen op het gebied van geld en rijkdom en de bevrijding van jezelf.

Verwacht geen superkrachten van geld, maar van jezelf. Die zijn echt in je! Jij bent een tovenaar! Wil je dat geld meer stroomt in je leven, ga dan zelf meer stromen. Wil je dat geld je zorgen wegneemt, stop dan nu met je zorgen maken over geld. Wil je meer geldreserves, bouw en onderhoud dan een reservoir van energie in jezelf. Wil je dat geld overvloediger in je leven is, wees dan zelf overvloediger aanwezig. Stop met wachten op geld en verander jezelf! Word je Ware Zelf en Geld zal graag aan je zijde zijn daar waar het thuishoort!

"Geld CreŽren" is, net als Barbara haar eerste boek, "De kunst van Leven", gebaseerd op de praktisch toepasbare uitleg en de antwoorden van Barbara op vragen die haar tijdens haar cursussen werden gesteld. René Argonijt, lichtwerker en schrijver, heeft deze uitleg en antwoorden uitgeschreven, geordend en bewerkt. Meer van en over René vind je op zijn site, zinzinzin.nl.

In "Geld CreŽren" behandelen Barbara en René vele aspecten van het energetisch creŽren van geld en overvloed. Het boek is geordend in 25 hoofdstukken:
 • 1. Kies je geldvibratie
  Alles is energie, trilling, vibratie. Jij ook. Geld ook. Een deel van jouw energie heeft betrekking op geld: je geldvibratie. Dat deel omvat alles wat jij vibreert op het gebied van geld, rijkdom, overvloed en alle andere onderwerpen die in jouw geest aan geld zijn gelinkt, zoals vrijheid, zekerheid, veiligheid, harmonie. Je ziet dit terug in je woorden, gedachten, daden, gevoelens, uitstraling, lichaamshouding. Aan al die dingen kun je werken om je geldvibratie te veranderen. Kern is dat je minder meegaat met stromingen om je heen, maar meer zelf kiest wat je vibreert.

 • 2. Open je om te ontvangen
  Geld blijft bij mensen weg om drie redenen: omdat ze geldnegatieve gedachten denken, geldnegatieve gevoelens voelen ťn omdat ze onvoldoende open zijn om te ontvangen. Mensen kunnen bijvoorbeeld denken dat geld hebben onveilig is, dat geld hen maar op ťťn manier kan bereiken, dat je als goed mens vooral geld moet weggeven en eigenlijk niet mag ontvangen of ze kunnen (onbewust) vibreren dat ze geld niet waard zijn. Gelukkig kun je open zijn om te ontvangen oefenen.

 • 3. Transformeer je overtuigingen
  Mensen hebben vaak negatieve overtuigingen over geld, vaak overgenomen van ouders en andere rolmodellen. Je kunt je gedachten en overtuigingen veranderen door je er bewust van te worden en ieder moment te kiezen voor de hoogste, meest positieve gedachte die je kunt hebben. Ook kun je nieuwe overtuigingen in je systeem introduceren met behulp van affirmaties.

 • 4. Voel je rijk
  Leer om je goed te voelen over geld. Word je bewust van wat je een goed gevoel geeft over geld en wat niet. Kies zoveel mogelijk voor situaties die je goed doen voelen over geld. Die verschillen per persoon. Besteed je geld op een manier die je goed doet voelen. Ook werkt het goed om gebieden van je leven waarin je goede energie hebt opgebouwd, expliciet te verbinden met geld, bijvoorbeeld met behulp van affirmaties.

 • 5. Leef nu al als je Rijke Zelf
  Geld CreŽren doe je hier en nu, dus hoe meer je nu al leeft als je Rijke Zelf, hoe meer zich dat in je werkelijkheid zal vergroten. Doe het voorzover het moeiteloos gaat. Zet kleine stapjes. Bouw nieuwe gedachten en gevoelens op en integreer die in jezelf. Besteed je geld zoveel mogelijk aan dingen waaraan je het wilt besteden; niet zozeer aan dingen waaraan je het "moet" besteden. Resoneer met rijke mensen in je omgeving of in de media.

 • 6. CreŽer hier en nu
  Leef zoveel mogelijk in het hier en nu, terwijl het zich ontvouwt. Verhoog de energie van je werkelijkheid door te genieten, te waarderen en te accepteren. Voeg hoge energie toe, zoals orde en schoonheid. Maar verhoog ook de energie van je verlangens: laat ze je voeden en inspireren. Wees op een plezierige manier bezig met je verlangens en laat de energie ervan zoveel mogelijk vrij stromen. Verlang, maar blijf ermee in het hier en nu.

 • 7. Richt je op wat je wilt
  Met je aandacht energetiseer je dingen. De energie van alles waar je je aandacht op richt, neemt toe. Word je daar bewust van en focus je aandacht op dat wat je echt wilt. Ben je bezig met geld of met gebrek aan geld? Transformeer het zorgen maken in jezelf, anders krijg je meer zorgen. Morgen is een illusie. Kijk nu bij alles of je je er beter door gaat voelen of niet. Geniet van al je mogelijkheden nu en voel jezelf rijk!

 • 8. Verwelkom verandering
  Je wilt iets nieuws creŽren, dus open jezelf voor het nieuwe. Open zoveel mogelijk nieuwe niveaus van je voorstellingsvermogen en je bewustzijn. Wees zo open-minded als je maar kunt. Sta open voor alle mogelijke manieren en oplossingen. Waardeer iedere verandering, ook als het voor wat instabiliteit zorgt. Stop nieuwe dingen niet in oude kaders. Geef veranderingen de tijd om zich te ontvouwen. Focus en laat los.

 • 9. Waardeer wat er is
  Waardeer wat er is. Waardeer wat je hebt. Maak je geen zorgen: alles wat je nodig hebt, is er voor je. Geniet van je ervaringen, hier en nu. Gun ook anderen hun rijkdom en waardeer rijke mensen. Stop met klagen, want het verpest alles wat je wilt creŽren. Je kunt daar voor kiezen. Zie in dat alles zijn goede kanten heeft.

 • 10. Wees nu zo gelukkig als je kunt
  Geld kan je niet gelukkig maken - net zo min als een relatie of een carriere dat kan. Gelukkig zijn kun je alleen zelf. Sleutel tot geluk is om het beste te maken van je situatie en je zo goed te voelen als je kunt, terwijl je moeiteloos en plezierig streeft naar meer rijkdom. Gelukkig zijn kun je oefenen en steeds beter leren en het helpt je met creŽren wat je wilt.

 • 11. Integreer jezelf
  Mensen creŽren vaak niet wat ze willen omdat de energie ervan versnipperd is. Veel mensen zijn verdeeld in losse stukjes - subpersonen - die soms slecht met elkaar communiceren. Het transformeren van je geldvibratie is vaak een ingrijpend proces, waar veel subpersonen mee te maken hebben. Krijg deze daarom zoveel mogelijk op ťťn lijn. Breng ze aan het licht, heel ze en integreer ze.

 • 12. Laat los wat je blokkeert
  Vaak laten mensen niet los wat hun creaties blokkeert. Denk aan negatieve overtuigingen, onzekerheid, pijn, moeite, angst, perfectionisme, geforceerde optimisme; alle verzwarende energieŽn. Ook spullen. Onderdruk je ware gevoelens niet.
  Laat energie stromen. Zet het niet vast. Vertrouw. Accepteer de energieŽn die je blokkeren. Ga ze niet ontkennen of bevechten. Door ze te accepteren, breng je ze in stroming.

 • 13. Breng stroming in werk
  Werk is er voor de mensen die het verrichten. Jouw werk is er voor jou. Je bent niet afhankelijk van je werk. Laat je verplichtingen los, zoveel je kunt. Volg je passie. Soms moet je ergens doorheen breken, maar zoek ook altijd harmonie en stroming. Hou het veilig voor jezelf.

 • 14. Volg je intuÔtie
  Alles buiten je is een afspiegeling van jouw eigen energie. Daarom is het belangrijk dat je zoveel mogelijk jezelf wordt. Pas dan kan de wereld om je heen voor je gaan kloppen. Transformeer die stukken van je die niet authentiek zijn. Versterk je ware zelf. Leer communiceren met je Ziel en je Hoge Zelf via je intuÔtie. Dat betekent onder andere: meer accepteren en vertrouwen. Je hoeft niet alles te snappen en te plaatsen.

 • 15. Grond je geldvibratie
  Veel van mijn cursisten blijven teveel steken in idealisme, in hoge gedachten en mooie gevoelens. Voor die mensen is het heel belangrijk om goed te gronden. In dit hoofdstuk daarom veel aardingsoefeningen, onder andere om je stuitchakra meer te openen en te enrgetiseren. Zoek de natuur op, laat je vallen op de aarde.

 • 16. Ga voor jouw ware doelen
  Waarom wil je de dingen die je wilt? Weet je dat? Komen die verlangens uit jezelf of heb je ze uit je omgeving opgepikt. Veel mensen volgen de doelen van anderen en komen dan, vroeger of later, bedrogen uit. Wat zou je willen en doen in een wereld zonder geld? Stel je dat eens voor. Formuleer je doelen vanuit vrijheid. Ga onthecht met je doelen om: ze kunnen veranderen.

 • 17. Concretiseer je creaties
  Maak zo concreet mogelijk wat je wilt. Vul zoveel mogelijk details in. Zo bouw je er energie rond op. Formuleer ook wat je in essentie wilt. Meestal wordt je er dan enthousiaster over. Als dat niet zo is, helpt het je ook vooruit: naar je ware doelen. Maak het speels, zodat je innerlijke kind ook mee kan doen met je creatie. Focus en vul in, maar ga niet hechten aan wat je bedenkt.

 • 18. Laat anderen vrij
  Jouw voorspoed gaat nooit ten koste van anderen. Ook als je concurreert met anderen, wens hen dan het allerbeste en besef dat iedereen kan krijgen wat hij wil. Voorkom dat anderen een bepaalde rol moeten vervullen in je creaties, zoals de rol van "geliefde". Pas op met wat je wenst voor anderen: je helpt anderen - en jezelf - het meest door van hen te houden en hen vrij te laten.

 • 19. Zet de toon
  Wees trouw aan jezelf en waar jij voor staat. Zo zet je nog meer jouw authentieke trilling neer. Kies ieder moment bewust je "pad". Leer te zien in welke patronen je vast zit en leer te kiezen voor een meer moeiteloos, uplifting manier. Je kunt alles op meerdere manieren doen: je hebt altijd een keuze. Bereik meesterschap in eenvoudige dingen, want dat is meesterschap in Leven.

 • 20. Laat actie rijpen
  De energie vanwaaruit je een actie onderneemt, bepaalt de uitkomst ervan. Zet geen overhaaste stappen. Neem de tijd om energie op te bouwen rond je doelen en verlangens. Besteed tijd en aandacht aan geld en wat je wilt op geldgebied. Kom pas in actie wanneer je eigenlijk niet anders meer kan. Blijf dan ontspannen en in balans. Leer te genieten van het proces, anders geniet je ook maar matig van het resultaat.

 • 21. CreŽer met gemak
  Groeiprocessen hebben het beste en snelste resultaat wanneer je ze loslaat. Geld weerspiegelt wat je doet: als je je laat pushen door haast en druk, zie je dat terug in je geldsituatie. Open je voor meer efficiente methoden om te doen wat je doet: zonder haast, zonder moeite, zonder zelfopoffering. Laat je dragen door de energie.

 • 22. Hou je visie voor ogen
  Wanneer je je geldvibratie verandert, verandert je leven - soms vloeiend, soms met horten en stoten. Groei is nooit een lineair proces. Soms komt oude, negatieve energie los; klaar om je systeem te verlaten. Blijf daarom bij turbulentie je langetermijnvisie voor ogen houden (Hold the vision) en blijf vertrouwen. Zie obstakels als interessante uitdagingen.

 • 23. Straal Licht uit
  Onze wereld is vol van verovering, concurrentie en competitie omdat weinig mensen beseffen dat alles ťťn is. Dat herstelt zich nu weer, onder andere door Lichtwerk. Lichtwerkers handelen zoveel mogelijk in overeenstemming met de leiding van hun Zielen. Ze zijn daar waar ze het meeste Licht kunnen toevoegen aan de Aarde en de mensheid. Samen creŽren ze een lichtveld dat onder andere voor stabiliteit zorgt in tijden van crisis.

 • 24. Bevrijd geld ... en jezelf
  Mensen zien geld graag als een tovenaar die hun leven goed zal toveren. Dat zet teveel druk op geld. Geld draagt geen schuld voor je problemen. Laat geld zijn wat het is. Behandel geld zoals je zelf behandeld zou willen worden als je geld was. Probeer geld niet zo snel mogelijk weer kwijt te zijn. Dat is erg onvriendelijk.

 • 25. Wees de Bron
  Wat wil je van geld? Ga dat nu al aan jezelf geven. Wees creatief; zoek manieren. Denk je dat geld je zal bevrijden? Ga dan nu al jezelf bevrijden. Wat kun je "eindelijk" doen als je geld hebt? Ga het nu al doen, zoveel je kunt. Verwacht niets van je omgeving: verander alleen jezelf. Zo ga je in je kracht staan.

(de omslaag van de eerste druk)

Reacties van lezers:

- "Ik vind je boek 'Geld creŽeren' echt een super boek! Er staan zoveel goede tips in."

- "Heel erg dankbaar ben ik dat ik uw boek 'Geld CreŽren staan' gekocht heb en daar dan ook nog de cd bijgekregen heb. Waauw!
Zowel het dikke gouden boek, het pamfletje als de cd zijn zo waardevol!! Ik heb er geen woorden voor. Dank je wel!!!!!!!
In de nabije toekomst zullen wij ons heel graag inschrijven voor workshops."

- "Zaterdag (dus afgelopen weekend) ging ik naar de bibliotheek. Niet op zoek naar een bepaald boek. Mijn interesse is in zaken dus ik keek bij de zakelijke boeken. Ik kwam al gauw bij de boeken die geld als onderwerp hebben. Zag jouw boek met de titel ďGeld CreŽren staanĒ. Ik dacht meteen dat moet ik inzien om na te gaan of het iets voor mij is (had geen spiritueel boek verwacht op die plank tussen de wetenschappelijke boeken). Las de achterkant en besloot het mee naar huis te nemen.
Zaterdag middag en avond bleef ik maar doorlezen. Zondag ging ik verder.
Ik ben zo blij dat ik het boek gevonden heb (of het boek mij gevonden heeft). Uit het boek heb ik nu gehaald dat het niet slecht gaat met mij maar dat de stroom bezig is te veranderen. De verandering moet zich nog gaan manifesteren in het tastbare.
Vanmorgen vroeg kreeg ik ook inzicht in iets waar ik al een hele tijd aan denk. In de Bijbel staat geschreven: "Zoek eerst het Koninkrijk van God en al het andere zal je teven geschonken worden." In hoofdstuk 10 behandel je "Wees nu gelukkig." Meteen ging er door mij gedachte: "dit is het Koninkrijk van God."
Het boek heb ik nog niet uit, maar ik wil je hartelijk bedanken voor deze inzichten. Ik heb in mijn planning opgenomen dat ik jouw Geld Workshops ga volgen."

- "Ik ben momenteel bezig in het boek Geld CreŽren en ik wil even aan jullie kwijt dat ik geniet van elke oefening en elke stap. Het boek is inderdaad magisch: de woorden komen niet aan in mijn ogen maar gaan direct naar mijn hart.
Ik heb jarenlang angstvallig geld geen aandacht gegeven, omdat ik bang was dat ik het dan weer weg zou jagen. Ik heb het nooit gewaardeerd omdat ik dacht dat ik dan een geldwolfje was. Maar nu gaat dat allemaal veranderen. Dankzij jullie boek."

- "Om toevallige redenen blijf ik maar tegen het boek Geld CreŽren aanlopen.
Ik vind het een superboek. De Geldaffirmaties CD heb ik ook een poos gebruikt."

- "Sinds ik Geld CreŽren in september 2010 gekocht en gelezen heb, is er ontzettend veel in beweging gekomen. Het gaat met name om mijn praktijk. Eerst doken we de financiŽle afgrond nog verder in waarin echt geld geleend moest worden. Al het oude moest worden afgebroken, de put werd eerst veel dieper. Dat stuk van het proces heeft een jaar geduurd: sinds september 2011 is alles stapje voor stapje aan het vernieuwen. Die trend zet zich voort!
Ik heb nu ook een hele mooie website, die veel wordt bezocht. De activiteiten in de praktijk zijn aangepast, verbeterd.
Ik heb mezelf eindelijk 'neergezet', zoals ik nooit voor mogelijk had gehouden."

- "Geld CreŽren vind ik een geweldig boek; liefdevol geschreven.
Het geeft me inzichten en ik ben er nog steeds mee aan het werk."

- "Ik heb je boek(en) gelezen! Prachtig! Wat schrijf je heerlijk, duidelijk en begrijpelijk! Onlangs kwam je boek op mijn pad: Geld CreŽren! Het heeft voor mij heel veel duidelijk gemaakt. Wanneer een boek mij aanspreekt, wat leert, en ik er enthousiast van wordt, dan maak ik er een verslagje van. Als dat klaar is ga ik aan de slag met de oefeningen. En na dit alles gedaan te hebben heb ik een blad met alle affirmaties erop uitgeprint en die lees ik nu elke dag! Terwijl ik het boek las kwamen vanzelf de verwerkingen, soms van wat ik die dag had gelezen, maar ook wat ik nog moest lezen."

- "Ik heb opnieuw een boek Geld CreŽren bij je besteld. Het eerdere ontvangen boek heb ik aan iemand cadeau gedaan. Bedankt! Ik vind het een prachtig, bruikbaar boek!"

- "Mijn praktijk liep heel slecht en ik wist me er geen raad mee. Daarom ben ik Geld CreŽren gaan lezen: in ieder hoofdstuk kreeg ik vele praktische tips over wat ik in mijn praktijk en mijn relatie met geld kan verbeteren! Het was echt een eye opener! Vervolgens ben ik naar "Geld Workshop" in het Amstel Hotel geweest. Sindsien heb ik iedere dag de Geld CreŽren Cd's gedraaid. Nu heb ik zoveel klanten dat ik me zelfs begin af te vragen of ik het allemaal wel aan kan ..."

- "Ik vindt wat jullie voor ons doen fantastisch! Ik heb jullie beide boeken: heeeeeeeeeeeeeeerlijk. En ik kijk uit naar jullie derde boek. Ik lees nu in beide boeken iedere dag een hoofdstuk voor de tweede keer.
Veel werkplezier en van alles het allerbeste voor jullie; super trots op jullie beiden voor jullie goede werk."

- "Ik heb je boek Geld CreŽren bijna uit. Wat een fantastisch boek! Mijn complimenten. Ik heb jouw boek De kunst van Leven enkele jaren geleden gelezen en dat boek ga ik nu herlezen."

- "Ik heb met veel plezier en enthousiasme het boek Geld CreŽren gelezen. Het is werkelijk een fantastisch boek met veel nieuwe inzichten en voorbeelden uit de praktijk. Samen met het boek De kunst van Leven behoren ze tot mijn persoonlijke top 10 (en ik heb toch al een duizend boeken gelezen). Ik raad het boek iedereen aan die bezig is met spirituele ontwikkeling. Het is werkelijk een pareltje.
Het boek De kunst van Leven zie ik als de basiscursus. Het boek Geld CreŽren beschouw ik als de gevorderde cursus. Hopelijk komt er nog een vervolg!"

- "Ik heb je boek gelezen en in ťťn woord fantastisch. Geweldig mooi boek."

- "Geld CreŽren is inderdaad een gouden boek! Zeer energieverhogend, elke keer als ik het er weer bij pak! Dankdankdank!"

- "Ik heb Geld CreŽren ademloos uitgelezen. Wat een prachtige teksten en een fantastische energie!! Ik vind de Geld CreŽren meditaties op CD ook heerlijk!"

- "Ik heb erg genoten van het lezen: wat heb je toch een sprankelende, precieze, genuanceerde, positieve, optimistische, verlichtende energie bij je! Heeeeeerlijk. Dank dank."

- "Geweldig weer, nu Geld CreŽren! Ik word er meteen blij van. Het voelt allemaal zo gemakkelijk. Ik merk dat er toch nog delen in me zijn die het allemaal nog moeilijk kunnen geloven en dat komt los bij het lezen. Er zit toch nog iets van ongeloof. En dan is er weer de tekst die me er zo makkelijk in op weg helpt! Dankjewel! Echt geweldig, grote dank."

- "Barbara, je gedicht over geld is heel indrukwekkend. Geld wordt echt een persoonlijkheid, maar niet die slechte persoonlijkheid die iedereen er altijd aan toe wil schrijven, maar een heel erg goede vriend, een goede fee of God zelfs."


Zie ook de geldgedichten van enkele van onze creatieve lezers."Geld CreŽren" kost 24,50 euro (incl. de audio album). Verzendkosten bedragen (ongeacht het bestelde aantal exemplaren) 2 euro. Je kunt het boek hier bestellen (code: GC).


vragen en reacties: winkel@schoolvooradelaars.nl