Tips voor het bekrachtiging van het Licham

Lieve mensen,
Ik deel graag met jullie welke natuurlijke middelen je lichaam en weerstand kunnen bekrachtigen. Ik heb er goede ervaringen mee en een aantal van mijn klanten ook.

1. Maaltijden. Eet ongeveer eens per 4 uur en gebruik 5 soorten voedsel in iedere maaltijd: granen, proteïnen, gezonde vetten, groente en fruit, incl. superfruit. Je lichaam heeft door de dag heen steeds al deze ingrediënten nodig. Het fruit van je ontbijt heeft het al lang verbruikt...
Eet je nooit helemaal vol; je maag heeft ruimte nodig om goed te verteren.
Eet nooit iets extra binnen een uur na een maaltijd. Je lichaam is dan nog te hard bezig met het verteren van je maaltijd. Eet zoveel mogelijk natuurlijk en biologisch. Ik ben grote voorstander van vegetarisch eten: ik eet nog wel vis.

2. Drink dagelijks ongeveer 2 liter water of een andere gezonde drank (zonder suiker en zoetstoffen), maar drink niet veel direct na de maaltijd. Als je urine intens geel is dan moet je (meestal) meer gaan drinken.
Vermijd alle zoetstoffen; vele onderzoeken tonen dat ze zelfs schadelijker kunnen zijn dan suiker ...!

3. De "koningsplanten" ginseng, kurkuma en gember zijn bekend in vele culturen door hun bekrachtigende werking op het lichaam, op allerlei manieren. Je kunt 1 cm van verse kurkuma en gember (bv van Ecoplaza) in kleine stukjes snijden en toevoegen aan allerlei gerechten.

4. Shrubs (een speciale soort vruchtenazijn die minder zuur is) kan je verdund met water in de ochtend op lege maag drinken. Je kan de verdunning beginnen met 1/5 glas Shrubs; na een aantal weken kan je het eventueel verhogen tot 1/4 glas Shrubs. Wacht daarna 30 minuten met ontbijten. Het reinigt en ontgift het leven en vergroot de weerstand.

5. Van echinacea en propolis is bekend dat ze de weerstand van het lichaam vergroten. Echinacea kan alleen een aantal weken gebruikt worden, waarna er een pauze moet zijn.

6. De rhodiola plant is bekend van adaptogenen en kan je helpen om je beter aan te passen en stabieler te worden in de zich veranderende wereld en omstandigheden.

7. Er zijn ook speciale, natuurlijke, plantaardige producten van de Chinese Regeneratie filosofie (van Sunrider) die alle vijf belangrijkste organen en vijf lichaamssystemen voeden, reinigen en met elkaar in balans brengen. Er zijn capsules voor het immunologisch systeem, hoewel het advies is om alle vijf lichaamssystemen te blijven voeden en reinigen.
Meer info erover vind je hier.

8. Darmen zijn belangrijk voor een goede conditie van je lichaam en je weerstandssysteem. De dikke darm is samen samen met de longen verbonden in één lichaamssysteem (volgens de Chinese Regeneratie filosofie). Zorg dat je niet ‘vast zit ‘ in je darmen, eet iedere dag (natuurlijke) muesli, yoghurt of kefir. En als dat onvoldoende is, dan kan ik je ‘colon clean’ aanbevelen. Masseer je darmen ook vaak en leg je hand erop.

9. Als het gebied rond je navel gevoelig is, kan je daar gereinigd, klein (2-3 cm) geel kristal opleggen ter bescherming van invloeden van buitenaf. Daar bevindt zich je belangrijke krachtcentrum.

10. De lever is het belangrijkste orgaan van het immunologisch systeem (volgens de Chinese Regeneratie filosofie). Het is dus belangrijk om de lever te blijven bekrachtigen. Je kunt de lever (en ook de leverchakra - een handbreedte onder de rechter oksel) iedere dag zachtjes bekloppen (als je niet geopereerd bent), masseren en je hand erop leggen, zodat de warme energie van je hand naar de lever stroomt.
Iets met zure smaak toevoegen aan iedere maaltijd (het immunologisch systeem wordt bekrachtigd door zure stoffen), zoals citroen, kiwi, yoghurt, zuurkool etc.. Ook groene verse blaadjes en kiemen voeden het leversysteem en vergroten je weerstand: spinazie, sla, alfalfa etc..

11. Je levenskracht is ook verbonden met je nieren. Houd je nieren warm, masseer en beklop ze licht (als je daar niet geopereerd bent). Masseer ook vaak je oren en je pink (en houd hem liefdevol even vast); dat bekrachtigt ook je nieren.

12. Als je een douche neemt, sluit dan de afvoer even af, zodat je voeten langer in het warme water blijven staan. Dat bevordert de weerstand, volgens de Chinese Regeneratie filosofie.

13. Neem vaak een bad of douche met zout, zeezout of Himalayazout (b.v. Palmolie massage-douche). Zout gaat je etherische lichaam reinigen (dat lichaam voorziet je fysieke lichaam van energie en draagt vaak oude traumatische herinneringen). Vele mensen voelen zich dan daarna ‘op een diep niveau schoon’.

14. Zorg dat je voldoende beweging hebt. Je kunt thuis met muziek dansen, je lichaam vaak rekken en strekken, yoga doen met een ‘zen’ kanaal op je tv, etc..

15. Goed slapen; iedereen weet dat het belangrijk is voor je gezondheid. Ik heb goede ervaringen met natuurlijke rustgevende kruiden voor het slapen gaan, zoals valeriaan, melissa en gouden papaver. Ook een paar amandelen en blaadjes sla dan kunnen vaak helpen.
Zorg er verder voor dat je voldoende mineralen binnen krijgt. Je kunt door de dag heen voldoende mineraal water drinken of een natuurlijk mineralensupplement uitproberen net voor het slapen gaan. Je lichaam heeft mineralen nodig om slaaphormonen te kunnen aanmaken.
Kleine, gereinigde amethist kristallen in de slaapkamer brengen extra rust. Sommige van mijn audio albums werken ook zeer rustgevend. Sommige ervan kan je in de coronasituatie gratis aanvragen.

16. Zorg dat je steeds meer jezelf accepteert en van jezelf houdt. Dat geeft je veel kracht op alle niveaus van je zijn. Vergeef jezelf, begrijp jezelf, zorg goed voor jezelf, en wordt je beste vriend! Als je een extra steuntje nodig hebt, zie het audio album "liefde affirmaties" in onze webwinkel.

17. Oefen je innerlijke glimlach. Neem alle organen en delen van je lichaam in je aandacht en glimlach hen toe. Het is een zegen voor je lichaam! Zie ook het audio album "lach" webwinkel. (Lachen kan ook verdriet los trillen. Sta jezelf toe om uit te huilen wat naar boven komt).

18. Oefen innerlijke vrede, rust en ontspanning. Je lichaam heeft het nodig om goed te functioneren. Schud alle spanningen weg uit je lichaam, laat los en ontspan. Zie ook mijn audio album "levenskracht en vrede" in onze webwinkel.

Sta op van je bankje, rek je lichaam, neem een paar keer diep adem, ga even springen, stampen of dansen op blote voeten en maak daarna een gezonde, lekkere smoothie! En tijdens het drinken focus je je alleen maar op het genieten ervan. Neem vaker een heerlijk bad of wellness douche en sta jezelf toe om alles even schoon te spoelen, los te laten en je lichaam volledig te ontspannen.

Ik deel met jullie graag dat wat voor mij (en aantal van mijn klanten) goed werkt, maar ik kan niemand garanties geven dat het voor iedereen goed werkt (en ook niet dat je geen bijwerkingen krijgt, hoewel bijwerkingen bij natuurlijke middelen heel zelden voorkomen).
Je volgt mijn adviezen op je eigen verantwoordelijkheid , zie ook onze Algemene Voorwaarden.
Als je ervoor voelt, probeer het dan voorzichtig voor jezelf. Volg de dosering op de verpakkingen en blijf de instructies van Rijksoverheid over de maatregelen voor de Corona volgen.
Ik denk dat mijn adviezen je gewoon helpen om de kans te vergroten dat je gezond blijft.

Ik wens je alle goeds met deze adviezen! Misschien heb je nu de tijd om eindelijk beter voor jezelf te gaan zorgen! Als je beter voor jezelf zorgt en de tijd neemt om jezelf op te laden, dan kan je makkelijker in balans blijven, briljante ideeiën krijgen, de zachte stem van je intuiïtie horen, weten wat je prioriteiten zijn en geloven in je vermogens om je hartenwensen te realiseren!
En als je moet overwerken dan is het belangrijk om je lichaam extra te gaan steunen!

In Licht en liefde,
Barbara Borecka, transmitter van het Licht, spirituele leraar en trainer sinds 1997, auteur van vijf boeken.vragen, aanmeldingen reacties: winkel@schoolvooradelaars.nl