Aan een Adelaar en Ridder

Deze teksten zijn ontstaan bij de begeleiding van ťťn van mijn cursisten, in de winter en voorjaar van 2005. Ze hebben betrekking op diens transformatie tot een vrije Adelaar en nobele Ridder. Ik heb ze - uiteraard met zijn toestemming - op mijn site geplaatst, ter inspiratie en verrijking van iedereen die ze wil lezen.


Wat fantastisch dat je je Pad van Licht (figuurlijk en letterlijk dus) hebt gevonden. Ik ben zeer blij dat ik de omstandigheden kon creŽren waarin ook voor jou wonderen konden gebeuren! En uiteraard dat jij dat hebt meegecreŽerd, toegelaten, gewaardeerd en er op jouw unieke manier iets moois (en zelfs iets alsmaar mooiers) van maakt!
Ook mijn hele leven is vol van wonderen. Het is niet alleen daar aan te danken dat ik nu een mooi leven heb, maar vooral aan de talloze wonderen waardoor ik nog in leven ben!...
Eigenlijk lijken het allemaal wonderen, maar dat zijn "gewoon" de krachtige, bovennatuurlijke wetten van dit prachtige, vriendelijke, Goddelijke Universum!

Het is een grote eer voor mij met zoveel Verlichte Meesters en Gidsen te werken, maar ook met mensen als jij! Moedige pioniers die vaak schitterende, belangrijke wegen openleggen, nieuwe lichtfrequenties op Aarde neerzetten en energie verbindingen maken voor vele generaties - dus ook voor de mensen die in de groep blijven (en zich er veilig voelen), met allerlei andere belangrijke levensmissies en een ander soort kracht: de kracht van grote kwantiteit en inertie. Ik wist al vanaf mijn vroege kindertijd (hoewel ik dat toen nog niet zo kon benoemen) dat een belangrijk onderdeel van mijn levensmissie is om een krachtige, zelfs "bovennatuurlijke" steun te zijn voornamelijk voor die mensen die door hun individualisme, kracht, leidinggevende, onderwijzende, inspirerende of healende capaciteiten een grote impact hebben (of gaan hebben) op vele andere mensen, en daarmee op de richting van de maatschappij, de evolutie van de mensheid, de Aarde en de Kosmos!

Je opvoeding en oude omgeving heeft je toen vast vele belangrijke lessen geleerd die je nodig had om te worden wie je echt bent, om je ware kracht te meten. Net als in mijn favoriete verhaaltje (dat je op mijn website vast al gelezen heb) over de kippen die hun best doen voor een jonge Adelaar die ze opvoeden. Maar hoewel de Adelaar echt zijn best doet om zijn bestaan op te bouwen in het kippenhok en alle lessen erover leert, ligt er een ENORM verlangen in de kern van zijn wezen! Verlangen naar vrijheid, uitgestrektheid, hoogheid en oneindige ruimte! Een verlangen dat hij niet en ook de wijste, grootste of sterkste kippen niet kunnen begrijpen, niet kunnen breken, niet kunnen healen, niet kunnen loslaten! OMDAT DAT IS WIE HIJ IS!
Zonder dat is hij geen Adelaar meer, maar alleen een veel te grote kip! Daarom is het geen megalomanie, maar gewoon zijn wie je bent en je levensmissie vervullen; met respect voor anderen die op hķn unieke groeipad zijn en hun belangrijke levensmissies vervullen. Iedereen draagt ermee bij aan de evolutie en het hoogste goed van de hele mensheid en het Universele Geheel. De kip heeft gewoon andere kwaliteiten en andere taken te vervullen dan het paard, de boom, de bloem of de Adelaar! Het is geen megalomanie als een Adelaar naar het leven van een Adelaar streeft terwijl een kip genoegen neemt met een iets hogere positie in het kippenhok. Alles is perfect in het Goddelijke Universum! "Iedereen speelt zijn eigen instrument" in de prachtige Symfonie van Leven!

Niet alleen armen, zwakken en zieken hebben de steun nodig maar ook diegenen die de wetenschap, cultuur, kunst, ontwikkeling en vooruitgang van de hele maatschappij bevorderen; diegenen die door hun kracht grote taken en verantwoordelijkheden dragen! Zelfs meer zeldzame en individualistische vogels als Adelaars moeten elkaar kunnen vinden, steunen, begrijpen, inspireren en ergens leren vliegen! ...

Ik vind het wijs van je dat je - naast je intensief te betrekken in de prachtige maar ook tegelijkertijd heel ingrijpende trajecten van deze soort van "School van Leven" - tegelijkertijd aandachtig kijkt naar wie ik ben (ook als persoon ...), hoe ik leef en wat dat mij allemaal heeft gebracht! Je stelt intelligente (en vaak interessante) vragen. Op die manier selecteerde ik ook mijn hele leven lang mijn fantastische "leraren" op allerlei gebieden! Hun kracht, wijsheid en liefde is met mij voor altijd! En nu ben ik zover dat ik voornamelijk naar mijn Ziel, Lichtmeesters en Gidsen luister en ik voortdurend leer - gewoon van alles om mij heen! "Er komt een dag wanneer je je boeken en leraren verlaat. Ieder ding dat je tegenkomt wordt dan je leraar!" zei een van mijn zeer wijze leraren en zo is het geworden!

Omdat je bij mij wil leren "vliegen" is hier de volgende "vliegles" voor jou:
Ik zie - al een tijdje - dat je niet altijd goed met jezelf omgaat, dat je jezelf soms bekritiseert in woord en geschrift. Het voelt zelfs alsof je nog ergens met jezelf innerlijk vecht. Het is zeer goed dat je rust neemt en leert beter voor jezelf te zorgen. Volgende stap is te leren om van jezelf te houden! Om jezelf werkelijk alles te vergeven en jezelf alle steun, begrip, vriendschap en liefde te blijven geven die je maar kan! Niet alleen je passies hebben je liefde nodig maar je hele systeem moet ermee gevoed worden zodat het je kan steunen in het creŽren van je mooie dromen. Je wilt liefde van een vrouw creŽren, maar een probleem daarmee is dat mensen die niet verlicht zijn je vroeger of later op dezelfde manier gaan behandelen als jij jezelf behandelt! ...

Jij bent in wezen een expressie van het perfecte, Goddelijke Licht van je Ziel, een prachtige Adelaar! Houd van jezelf! Sluit vrede met jezelf!

You are a Magnificent Being
in the perfect place at the perfect time
unfolding perfectly!
The Universe Adores You
for it knows Your Broadest Intentions!
Relax into Your Natural Well-being.
All is Well.

Ik denk, dat je echt veel kans maakt om er ooit in te slagen om het "Zwaard in de Rots" eruit te trekken!...
Je hebt er nog wat inwijdingen voor nodig, onder andere om de Kracht van Zachtheid en Wijsheid te leren kennen, zodat je ook een Ridder wordt in je Hart! En het is zeer belangrijk dat je jezelf steunt op weg en jezelf niet afmaakt! ...

Hier is nog een les in wijsheid van mij voor jou: zolang je Excalibur nog niet in je handen hebt is het een grote wijsheid om toe te geven (voornamelijk aan jezelf) dat je echt niet weet hoe het zal zijn en wat het gaat betekenen. Hoeveel boeken je er dan ook over gelezen hebt, films bekeken, gedroomd en gespeculeerd - trap niet in die val!

Ik zie alsmaar beter hoeveel liefde je in je kindertijd (en daarna?) tekort bent gekomen. Sommige mensen (je ouders?) kiezen ervoor om met gesloten hart door het leven te gaan en je kan daar dan ECHT niks aan doen, hoeveel je ook probeert! Het ligt niet aan jou! Je bent waardevol en liefde waard! Het is jouw schuld niet dat sommige mensen niet in staat zijn om van jou te houden! Vergeef hen en geef hen hun vrijheid terug om op hun manier door het leven te gaan. Niet iedereen heeft lessen hier op Aarde op het gebied van liefde. Sommige mensen kunnen met gesloten hart het best vervullen waarvoor ze hier gekomen zijn. Er zijn genoeg (en veel meer!) mensen die WEL voor prachtige, liefdevolle ontmoetingen en interacties kiezen, die "Liefde" als de essentie van hun leven hebben. Open je voor hen en laat die anderen hun pad gaan. Soms is het meest liefdevolle wat je aan mensen kan geven (en ook wat zij aan jou kunnen geven!) hen los te laten! ... En hen vergeven waardoor ze vrij kunnen zijn! En jij ook!

Wat stond je toch mooi in je kracht en je blijheid. Het was heel aangenaam om te zien! Dat is mijn echte beloning, dat is waarvoor ik dat allemaal doe: om af en toe een nieuwe stralendheid te zien in iemands ogen en te weten dat er weer Licht is gekomen in het donker! ...

Het Universum is ECHT overvloedig, maar de "truc" ermee is dat er zowel overvloed aan prachtige dingen bestaat als aan gemene ... In contact met mij is het je gelukt te kiezen voor de langere termijn, meegaan, antwoorden, je aansluiten, versterken, waarderen, genieten, expressie geven, etc. aan MOOIE, LIEFDEVOLLE, HOGE ENERGIE en daarom doet het hele Universum graag mee (en dus ook ik!) aan de vermenigvuldiging ervan. Alsmaar meer mogelijkheden openen zich voor je! En als je nog erbij bedenkt dat het oneindig ver kan gaan! ...

Fantastisch dat je jezelf ERIN herkent en dat het je op persoonlijkheidsniveau op een mooie manier aanraakt! Het is ECHT de bedoeling dat een alsmaar grotere verbinding onstaat tussen al je niveaus! Laat het allemaal gebeuren en geniet ervan! Herinner je er alleen maar bij dat je Gids, je Hoge Zelf en je Ziel HEEL VEEL grotere "wezens" zijn dan je persoonlijkheid en dat het je daarom nooit echt zal lukken om hen volledig op dit niveau te snappen en te ervaren. Als je dat te hard probeert raak je hen juist daardoor kwijt! ... Grote Wezens, die ook meestal nog aangesloten zijn aan Oneindigheid, hebben grote, oneindige ruimte nodig!

Ik voel nu inderdaad iets van je terughoudendheid. Dit gebeurt vaker in het creŽrenproces (in het begin gebeurde het mij ook een paar keer): als iets heel moois of goeds onbereikbaar lijkt, zijn mensen bereid om heel veel te doen en heel veel op te offeren voor die droom. Maar als hun droom zich ineens materialiseert - vaak sneller, mooier of moeitelozer dan verwacht - schrikt iets in hen ervan en komen er twijfels en angsten boven. Het is ťťn van de boeiende verschijnselen die met creŽren verbonden zijn. Lang geleden - in Polen - heb ik er een leuk sprookje-voor-volwassenen over gehoord. Dat ging ongeveer zo: er was eens een prinses met buitengewone schoonheid, wijsheid en nog vele andere gaven. Zij woonde in een prachtig kasteel, op de top van een Berg van Glas - de hoogste berg van het land. Voortdurend kwamen vanuit de verste uithoeken van de wereld de allerberoemdste, allermoedigste en allersterkste Ridders naar de Glazen Berg om deze te beklimmen. Hun hele leven bereidden de Ridders zich daar op voor, dromend van de prinses, en daardoor waren ze tot alles in staat. Maar desondanks vond de ťťn na de andere nobele Ridder op gruwelijke wijze de dood in de talloze afgronden en ravijnen op weg naar de top. (Tot zover komt het je vast bekend voor...) Tot op een dag... de prinses zelf omlaag kwam van haar Glazen Berg om de volgende Ridder beneden op te wachten. Misschien kon ze niet meer verdragen dat nog meer geweldige Ridders een gruwelijk levenseinde zou wachtten, of misschien had in de loop van de tijd haar hart zich geopend ... Niemand weet het. Toen de volgende Ridder aankwam, was aanvankelijk zijn vreugde over de ontmoeting met de prinses, over dat prachtige geschenk, ongelooflijk groot! Maar na een tijdje begon hij zich af te vragen of het in wezen niet een val was. Dat ging geleidelijk over, maar toen kwamen twijfels en angsten boven en begon hij zich af te vragen of het "happy end" met de prinses wel echt zo mooi en waardevol was als hij had gedacht en gehoord, of dat wel was wat hij echt wilde... enzovoorts. Uiteindelijk is hij ALLEEN terug naar huis gegaan. Levend, maar diep verward; een prachtige droom (of een illusie) armer...

Ik heb een mooi en krachtig inzicht gekregen: er zijn VEEL MEER goede, oprechte, betrouwbare Ridders dan "zwarte ridders" - bij de Ronde Tafel van Koning Arthur, bij "Star Wars" (de prinses en de Jedis), in de vele eeuwen van Poolse riddergeschiedenis en in mijn eigen verleden. Zelfs de Ridders die bezweken zijn voor de verlokkingen van de Dark Side, zoals Anakin en Lancelot, blijken op het laatste moment toch in staat te zijn om een heroÔsche daad te verrichten voor het Goede! Dat wilde ik even met je delen.

Wat je "lege dagen" betreft: vul ze in met de mooiste energie die je kunt bereiken! "CreŽren" is ECHT voornamelijk een emotionele en energetische "reis"! Omdat je voor deze aanpak hebt gekozen, geeft het Universum je nu juist de tijd om veel mooie energie op te bouwen met de gekozen frequenties / essenties erin! Pas als je voldoende opgebouwd hebt, krijg je impulsen tot acties, voorstellen en projekten die met je nieuwe energie corresponderen. Laat je "actiegeoriŽnteerde" zelf los. Bedank het: het heeft je goed gediend toen je nog niet beter wist. Maar nu kies je er toch voor om te leven op je Pad van Licht, Liefde en Vreugde? Wandel dan op dat Pad - iedere dag. En breng iedere dag de Hoge energie ervan in je systeem en je leven! Wat als je het Universum en jezelf ECHT kunt vertrouwen? Wat als je ECHT de juiste lessen, groei, stilte, rust en acties precies op de juiste tijd en volgorde en in de juiste hoeveelheid krijgt? Iemand zei eens dat "als God je ECHTE LESSEN wil leren, Hij je brengt naar (de stilte van) de woestijn" ...
Bij onze laatste sessie zei ik: "dat wat eerst leeg of donker lijkt, is in wezen een nieuw bewustzijnsgebied voor je, met een grote hoeveelheid nieuwe frequenties van licht en energie!" Daar zijn is dus een onderdeel van groeien, ontwaken en bewustzijn bouwen!
Ik zie je enorme groei en ontwaking! Blijf ook JEZELF steunen. Heb meer vertrouwen.

Je schrijft dat je je nog veel aantrekt van het feit dat de buitenwereld in wezen niet ziet dat het goed is wat je doet met je leven. Dat is ALTIJD maar om ťťn reden: er zijn subpersonen, stemmetjes IN JOU, die nog niet zien dat het goed is wat je doet. Anders zou het je niet veel kunnen schelen wat de buitenwereld ervan vindt! ... Echt niet! Hoe sneller je dat ECHT snapt hoe beter. Laat de buitenwereld dan los - dat is verspilling van je energie - en ga werken aan je eigen integratie, jouw innerlijke dialoog en ga jezelf overtuigen! Of vraag aan die twijfelende onderdelen van je om deze nieuwe manier een kans en tijd te geven en om te proberen mee te werken. Je bent nu gewoon in een tussenfase. Meer mensen maken dat mee: er is al veel van het "nieuwe", maar ook nog iets van het "oude": tegendraadse stromingen en stemmetjes in je systeem. Hoe verder je je Pad van Licht bewandelt, hoe makkelijker het wordt. Voorlopig moet je geduld hebben (vooral met jezelf) en je blijven focussen op de positieve kanten van je situatie en al het mooie, wonderbaarlijke en zelfs "te gekke" wat dat Pad je al gebracht heeft! Als ik naar je kijk, zie ik daar HEEL VEEL van!

Ik wens je toe dat je naast je uiterst turbulente, spannende of gevaarlijke "Grote Werk" ook veel vreugde, liefde en onderliggende rust en harmonie creŽert! ... Mijn ervaring zegt dat je anders niet lang in staat zult zijn het vol te houden!

Je hebt gelijk: het Hart is een heel goede plek om uit te rusten. Het is goed om in je kern te zijn (dus ook in de ander soort kracht!) in harmonie, liefde en blijheid en je daar te blijven opladen! Maar bij de meeste mensen kan dat pas na een (korte of lange) healing - als het Hart meer ontwaakt en gereinigd is. In het begin van het ontwaken van het Hart kunnen allerlei turbulente, emotionele processen plaatsvinden die juist energie kosten, en dus vermoeiend zijn.†Blijkbaar ben je die eerste fase al voorbij!
Je grote toewijding aan en verlangen naar het Licht en het Goede is prachtig om te voelen!

Je ervoer in je kindertijd tekort aan liefde van je ouders, maar was het ook niet andersom: waren je ouders in staat om die grote hoeveelheid mooie energie van je te ontvangen? Jouw liefde te ontvangen? Heb je tot nu toe in je leven genoeg mensen / projecten / dieren gehad om die energie in te plaatsen, hier op Aarde?

Ik ben heel blij met je enthousiasme voor Advanced Light Body en om "in de absolute voorhoede te kunnen meestrijden"! Zulke gedreven Ridders zijn daar zeker zeer welkom! Maar geniet voorlopig van de (relatieve...) rust, bescherming en stabiliteit van goed opgebouwde energie in lagere blokken. Je hebt nu gewoon de tijd om je voor te bereiden, te stabiliseren en de kunst van ermee omgaan (GOED) te beheersen. Zodat je er ECHT aan toe bent als je "geroepen wordt" om in de eerste lijn te staan! Zodat je daar kunt BLIJVEN en er kunt groeien en een nog grotere, waardevollere bijdrage kunt leveren aan de mensheid, de Aarde en de Kosmos!

Het is echt een krachtige overtuiging dat "je alles aan kan"! En dat is WIE JE ECHT BENT! Maar in hoeverre ben je nu al in contact met WIE JE ECHT BENT?

Jij voelt je veilig als je geaccepteerd wordt, het helpt mij als de kracht van de Ridders achter mij staat. Die kracht breekt iets van dichte energieŽn om mee heen en creŽert meer ruimte voor mijn hoge trilling en extra bescherming voor mijn gevoeligheid. Het helpt mij mijn taken op Aarde beter te vervullen en ik kan met die kracht bij me, mijn hogere rol meer op mij te nemen.
Het was een aangename verrassing voor mij toen ik ooit heel duidelijk jouw krachtveld op die manier achter mij voelde! Toen voelde ik direct de Ridder in jou! Een andere soort krachtveld - bijvoorbeeld wilder, instictiever - heeft dat effect niet op mij. De kracht van de Ridders is iets getemd door hun nobelheid, eergevoel, moed en schoonheid van de Hoge Regionen die in hun heroÔsme zit en in het feit dat ze in staat zijn zich belangeloos (of zelfs tegen hun eigen belangen in ...) in te spannen voor Hoge Idealen. Dus ik word al gesteund als ik jouw krachtige energieveld aan mijn kant voel staan! Het is een extra krachtsteun voor School voor Adelaars. En je mag terecht met je nobele Ridderkracht naast mij staan.
En als die kracht nog samen gaat met hartenergie is die kracht nooit bedreigend.

Ga je nu meer liefdevol voor jezelf zorgen, qua drankgebruik, in deze "boeiende tijden"? Meer kruidenthee, minder alcohol - want je bent echt veel veranderd! Volgens mij zeer ten goede!!!

Het lijkt nu alsof ik vanuit deze richting jouw "muur" heb bereikt: een hele dikke en grote muur! Ik ben onder de indruk! Ik zie hier mijzelf staan in openheid, licht en liefde uitstralend. Ik breng veiligheid en begrip met mij mee, de vrijheid van de Adelaar, de bevrijding van Sirius, schoonheid, vrede en wijsheid van de Hoge Regionen. Maar het blijft (misschien voorlopig) alleen maar uitbundig stralen aan deze kant van de muur! ... Ik ga niet verder: jij bent echt veilig en geaccepteerd (zoals je bent) ... en jouw muur ook!
Terwijl ik hier sta te mediteren is dit wat ik erover doorkrijg: je deed je hele leven alles voor liefde en acceptatie. Het was zo wezenlijk belangrijk voor je dat je zelfs jezelf en je hoogste idealen ervoor hebt opgegeven! Maar de allerwaardevolste idealen, dat wat aan de essentie van je ZIJN lag (zoals de vrijheid voor de Adelaar) kon je ECHT niet opgeven - hoe hard je het ook probeerde ... Die heb je allemaal hier verstopt, verborgen (misschien zelfs begraven), beschermd, gered aan de andere kant van je grote muur. Daarom is die zo stevig: je allergrootste "schatten" zijn daar ... en je Excalibur!
Ik wens je vanuit mijn hart dat het ooit zo veilig voor je wordt hier op Aarde dat je vanuit je grootste, ware waarden (die van de andere kant van de muur) hier kunt leven en de Aarde en de mensheid ermee kunt verrijken!

Het is niet erg als je mij "niet terug kan geven wat ik je geef": ik streef naar de hogere vormen van onvoorwaardelijke liefde waarin ik licht en liefde uitstraal voor het pure genot van het uitstralen, omdat ik de bron ervan ben en niet omdat iemand lief is (het is trouwens geen grote kunst van lieve mensen te houden...). Dat lukt mij al tot op zeker niveau.

Ik weet niet of de muur die voor mij staat "een absolute muur" is. Hij is wel veel groter en steviger dan de muren waartegen ik vroeger een paar keer botste. Het lijkt eigenlijk een muur van een modern verdedigingsfort: heel goed onderhouden, lichtbruine kleur, geen ramen en deuren; veel hoger / groter dan de forten die ik in Nederland en Europa heb gezien. Daarom lijkt het niet zinvol om langs de muur naar rechts of naar links te gaan: het voelt alsof het rondom hetzelfde is - misschien is het zelfs afgesloten van boven en wie weet hoeveel (lagen) muren daarbinnen nog zijn en welke andere verdedigingsmechanismen!

Ik zie een echte doorbraak bij je: vanuit de ontkenningsfase (met betrekking tot bepaalde aspecten binnenin je) naar verkenning, communicatie, transformatie en het zoeken van nieuwe, creatieve oplossingen, die beter passen bij wie je nu bent! Van harte gefeliciteerd! Ik waardeer het zeer dat je het met mij deelt en dat ik zelfs hier niet als een bedreiging word beschouwd en mag blijven! Wat een eer! Dankjewel! Vooral als ik hoor dat het nu inderdaad over "een absolute muur", "de laatste vluchtplaats", "een geheim bedoeld fort" gaat!!! Wat een bijzonder moment!

De opening van je fort hangt inderdaad samen met de algemeen toegenomen helderheid en het bevrijdingslicht van Sirius, maar de transformatie - het verbouwen ervan - gaat samen met het licht van de Pleiaden, dat de hele afgelopen week hier aktief was: creatieve intelligentie-energie die aan de basis van alle aspecten van de civilisatie ligt (dus ook de bouw en defensie). De transformatie wordt verder versterkt door het licht van Poolster (die al een aantal dagen hier aan het opbouwen is), die je naar je kern brengt, terug "naar huis". Met die vormen van licht ben ik nu een rustige, harmonieuze energie aan het opbouwen voor Advanced Light Body, blok 3.

Ik realiseer mij nu hoe erg de behandeling door medescholieren en andere mensen voor je moet zijn geweest. Het kan inderdaad zijn dat je vanuit alleen-zijn-in-weerloosheid, als verdediging tegen "machtswellust en onderdrukking", het fort hebt opgebouwd. Ik snap nu ook meer waarom je de "CreŽren-cursus" bij mij in het kleinst mogelijke groepje moest doen en "Awakening" helemaal individueel moest beginnen. Als je bedenkt wat voor ingrijpende processen hier gaande zijn, heeft het Universum toch heel goed voor je gezorgd!

Zeker is hier het vuur en een grote avontuur dat ermee samengaat, maar vraag aan de Spirituele Wereld om je ook bewust te (blijven) maken van de verantwoordelijkheden die erbij horen. Observeer die kant ook bij mij en resoneer ermee voorzover het nu al voor je klopt.†Dat is een belangrijk onderdeel van de groeiende rol van de Lichtwerker en de (echte) Ridder. Hoe meer licht er naar je toe getransmit word, en hoe meer je in staat bent dat te ontvangen en in je systeem te houden, des ter meer word er van je gevraagd om dat licht weer door te geven op je eigen, unieke manier. En als je dat licht tussen de mensen brengt, neem je in feite verantwoordelijkheid op je om een alsmaar stabielere, mooiere, hogere Bron van Licht te zijn - niet alleen voor jezelf, maar ook voor hen: een Lichtbron waarop ze kunnen vertrouwen.

Het is voor mij heel mooi om iedere keer je moed te zien: dat je je niet laat afschrikken - zelfs niet door mij! ... Zelfs niet door "Verantwoordelijkheid"! ... Ik heb in mijn leven de grote eer gehad om vrij veel moedige mensen van dichtbij te kennen en om bijzonder waardevolle banden met hun op te bouwen.
Het is fijn dat je weer een stukje verder bent gekomen in je groei naar "Volwassenheid" en "Verantwoordelijkheid".† Ik denk dat ik je nu kan helpen met deze moeilijke "proef" en ik doe dat graag voor je:
"Verantwoordelijkheid" hoef je niet "in ťťn keer te kunnen". Het is een proces. Ieder Light Body blok word je stap voor stap gestimuleerd om een alsmaar stabielere, zuiverder en grotere "Bron van Licht" te zijn en een alsmaar krachtiger en waardevoller Lichtwerker. Dat komt op een natuurlijke manier samen met je groeiende lichtvelden, kerngevoel en de stroming in je systeem. Dan ga je het helemaal anders dan nu zien en ervaren!

Ik heb lang bij het water gezeten in Rust, Harmonie en Schittering en er kwamen steeds mensen dichtbij mij zitten, terwijl er een stukje verder veel vrije ruimte was. Het was zelfs zo dat steeds als er mensen bij me weg waren, er onmiddellijk anderen kwamen ... En toen er even niemand was, kwam er ... een prachtige, ťťn meter lange slang heel dichtbij langs mij. Het leven blijft mij verrassen!

Ik heb wel meegemaakt dat op zich veelbelovende Ridders hun "positie" niet konden handhaven en hun beloftes niet waar wisten te maken - soms zelfs wegens trivialiteiten: hoogmoed, onvolwassenheid, overdreven eergevoeligheid, niet alert zijn. Soms lieten ze zich verrassen en in verwarring brengen - zelfs door pure onzin. Ze hadden meestal te weinig Metaal-element in zich of een te slechte kwaliteit Metaal, dat bijvoorbeeld al smolt bij eerste aanraking met mijn Vuur-element of in een andere Vuur-situatie ... Juist het element Metaal geeft de nodige kracht om door te zetten, hoe dan ook te blijven "staan", een bepaald "gewicht" te kunnen opvangen en het geeft een stevig Kern-gevoel.

Er is een wezenlijk verschil tussen Ridders en militairen. Militairen blijven (automatisch) bevelen volgen - zonder onderscheid te maken (zelfs onzinnige dus ...). Ridders blijven "staan" bij dat wat ze in de diepte van hun Hart het waard gevonden hebben om "voor te staan", zelfs als er geen bevelen komen en ze alleen moeten standhouden, zelfs als er tegenstrijdige, verwarrende bevelen komen, zelfs als er grote "draken" van angst circuleren, zelfs als alles hopeloos en verloren lijkt, zelfs als The Dark Side hen ongelooflijke verleidingen aanbiedt, zelfs als ze alles ervoor moeten opgeven! Ik heb de enorme eer en zegen gehad om zulke Ware Ridders heel dichtbij me mee te maken. Mijn Hart is van Hen voor altijd!

Ik voelde inderdaad dat er op een gegeven moment meer rust tussen ons kwam - vast toen "jouw testjes" zijn opgehouden en "ik heb overwonnen". Alleen, vanuit mijn standpunt was ik eigenlijk nooit met jou aan het vechten ... Ik moest je "tot de orde roepen" toen je te ver ging, maar ik was voornamelijk bezig met je te begrijpen, steunen, accepteren zoals je bent, aanmoedigen, helen, verhelderen, inspireren, harmoniseren, doen groeien, je (eigen) Pad van Licht voor je wijzen, de mooiste energieŽn naar je te transmitten, het veilig voor je maken en je juist ... BEKRACHTIGEN! ...

Ik blijf je graag bekrachtigen: ik vind het ongelooflijk prachtig als mensen (uiteindelijk) in hun ware Kracht, Wijsheid en Licht komen te staan! En met een geopend Hart! Ik voel vreugde, iedere keer dat ik daaraan heb bijgedragen!

Mooiere en hogere energie brengt vaak dat "wat er nog niet aan toe is" met zich mee naar boven (reiniging dus). Het is lief (en verantwoordelijk) dat je daarmee voorzichtiger wil zijn. Het is goed dat je mij zoveel uitlegt: ik kan het dan beter plaatsen en begrijpen. Wat daarbij zou helpen is dat je nog minder vanuit je kracht met mij contact zou maken en meer vanuit je Hart. Dat is ook wat ik zoek en creŽer: hoge verbindingen met mensen op Hart- en Zielsniveau.†Maar ik weet dat je je daar nog vaak kwetsbaar en onzeker voelt.

Je bent heel gevoelig en je bent zeker hier op Aarde gekomen met veel hoge, mooie, lichte energieŽn. Maar die energieŽn zijn meestal bedekt (beschermd) door het grote krachtveld van je, en vaak gecamoufleerd door je houding: stoer, dominant, arrogant? ... "lomp"? hoe je het zelf wil noemen ... Daarom hebben de meeste mensen dat niet door en behandelen ze je hard, terwijl je dat daarna ergens in je diepe, gevoelige, echte "innerlijke wereld" moet verwerken of ... onderdrukken. Klopt dat een beetje?

Aan de essentie van Ridderschap ligt dat een Ridder blijft te beschermen wat hij vanuit zijn Hart gekozen heeft om te beschermen - waarvoor hij zijn erewoord heeft gegeven. Het kan echt NIET zo zijn dat de Ridder iets even beschermt, dan weer niet en dat dan weer aanvalt, en weer beschermt, etcetera. De Ridder "blijft staan" waarvoor hij staat. Wat dan ook. Je kunt er omheen draaien, maar in wezen is het zo simpel!†Je bent een Ridder of je bent het niet. Een halve Ridder of driekwart Ridder bestaat niet!

Je hebt gelijk: je bent al een Ridder. Je hebt al veel verdriet, verwarring, wanhoop, machteloosheid, verslaving, wantrouwen, angst en zelfs hoogmoed van The Dark Side overwonnen! Want door alles heen blijf je steeds geloven in het Licht en het Goede en blijf je ervoor "staan", zelfs "tot aan de dood"! ... En dat is heel erg mooi en van echt onschatbare waarde!!!

Barbara BoreckaMeer artikelen vind je hier.
Of ga (terug) naar onze Home-pagina.


vragen en reacties: winkel@schoolvooradelaars.nl