Assisteren

Light Body-cursisten en oud-Light Body-cursisten kunnen gratis Light Body-blokken herhalen, wanneer ze daarbij optreden als assistent van Barbara. Dat houdt in dat ze helpen met voorbereiden en achteraf opruimen, maar vooral dat ze deelnemen met de intentie om de lichtfrequenties die zij al hebben bereikt, beschikbaar te maken voor nieuwe deelnemers.

Light Body-cursisten kunnen zich als assistent beschikbaar stellen voor ieder blok dat ze al zes blokken of meer "voorbij" zijn. Barbara bepaalt echter van welke aanboden ze gebruik maakt - dit afhankelijk van de situatie rondom ieder individueel blok.

Assisteren is dus iets anders dan herhalen-voor-halve-prijs: in het laatste geval kom je vooral voor je eigen processen en voor Licht-steun voor jezelf. Als assistent is het idee dat je er in de eerste plaats bent om te helpen, vanuit de wijsheid en goedheid van het Licht.

Wanneer je wilt aanbieden te assisteren of wanneer Barbara je vraagt, bedenk dan dat je alleen een stabiele Licht-focus kunt houden voor de cursisten als je daar voldoende ruimte voor hebt en je je (vrij) stabiel en rustig voelt.
Ben je in een fase van je leven waarin veel gebeurt en verschuift en waarin problemen zwaar op je wegen; tijden waarin je emotioneel of fysiek instabiel bent of waarin je veel negatieve gedachten hebt, dan is het geen goed moment om te gaan assisteren. Dan heb je gewoon al je aandacht en energie voor jezelf nodig. Neem dan liever deel aan cursussen als gewone deelnemer.

Richtlijnen voor assistenten:
 1. Neem de volgende kristallen mee - voorzover je ze hebt en moeiteloos kunt meenemen:
  • een Light Body-bergkristal
  • grondende kristallen
  • beschermende kristallen (zoals labradoriet, rode koraal)
  • een paar kristallen voor je derde oog (zoals larimar, sodaliet, tijgeroog, tijgerijzer, seleniet, kunziet, witte calciet, lemurisch kristal)
  • kristallen voor de overige chakra's, naar keuze
  • eventueel kristallen om organen te beschermen (zoals groene jade voor je nieren, bloedsteen voor milt en lever)

 2. Kom het liefst 30 minuten vroeger, zodat je kunt helpen met opbouwen en het verwelkomen van de cursisten. Help, als je kunt, achteraf ook met opruimen. Dat zal vaak niet meer dan een kwartiertje kosten, hoewel sommige zalen wat meer opruim- en schoonmaakwerk vraagt.

 3. Kijk hoe je Barbara zoveel mogelijk kunt ontlasten. Wees alert op alle mogelijke manieren waarop je Barbara (fysieke) arbeid uit handen kunt nemen.

 4. Heb tijdens de meditaties altijd je Light Body aanstaan, eventueel aangevuld met Diamond Frequenties die op bepaalde momenten goed voor je voelen. Doe mee met de oefening, maar heb op de achtergrond je Light Body aan. Liefst de hele tijd, maar alleen wanneer dat moeiteloos gaat.

 5. Respecteer Barbara's pauzes. Voor Barbara zijn de pauzes belangrijk om zich op te laden. Het is voor haar geen "vrije" tijd.

 6. Waak over Barbara haar grenzen, ook fysiek. Laat geen cursisten toe in Barbara haar privé-ruimtes.

 7. Als je tegenover Barbara zit tijdens een meditatie, zorg dan dat je op je stabielst bent. Hoofdzaak is het steunen van Barbara en het meegaan in haar transmissie.

 8. Geef in beginnende groepen het goede voorbeeld.

 9. Volg Barbara's initiatieven. Als Barbara mensen in de pauze oproept om te dansen of het lichaam te schudden, doe daar dan in mee, zodat nieuwelingen jou kunnen volgen.

 10. Deel gerust en graag je goede, positieve, aanmoedigende gedachten en ervaringen met cursisten. Wees steunend en positief naar alle cursisten toe. Moedig iedereen aan op zijn of haar Pad van Licht.

 11. Ga conflicten met cursisten uit de weg - of het nu gaat om de aard van het Universum of hoever het raam open moet. Wees nobel en neutraal.

 12. Wees altijd trouw en steunend naar Barbara toe. Begin geen discussies en als ze ontstaan, meng je er dan niet in. Als er turbulentie optreedt in de groep, blijf dan rustig, in je kern en vibreer de harmonieverhogende Light Body-centra. Focus je aandacht op Barbara.