Omgaan met de kristallen

 • We wijden iedere sessie nieuwe kristallen in. Gebruik alleen deze ingewijde kristallen voor de oefeningen die je thuis doet.

 • Behandel je kristallen met respect. Dat verdienen ze. Kristallen stralen hoge, geordende Licht-frequenties uit op Aarde en worden daarbij begeleid door speciale Kristallen Lichtwezens. Waardeer hen daarvoor en wees dankbaar voor alle steun die je wordt geboden.

 • Ga zorgvuldig om met je kristallen: sommige kristallen zijn breekbaarder dan andere - of makkelijker te beschadigen. Je krijgt op iedere bijeenkomst je eigen, gereinigde en ingewijde, kristallen. Vanaf dat moment zijn ze jouw verantwoordelijkheid.

 • Reinig je kristallen met water. Dat doe je zo: leg de kristallen minimaal een kwartier in een schaaltje waar water in en uit stroomt. Er hoeft niet veel water in te stromen: het gaat erom dat het water in beweging is, zodat je kristallen worden gereinigd en opgefrist. Sommige kristallen lossen op in water (bijvoorbeeld seleniet) of zijn giftig in contact met water (zoals malachiet). Voor die kristallen krijg je speciale reinigingsinstructies op de betreffende bijeenkomst.

 • Reinig je kristallen regelmatig:
  1. voor gebruik: ook wanneer kristallen ergens liggen - in je woning of waar dan ook - zijn ze bezig daar energie te transformeren, reinigen en harmoniseren. Daarom moeten ze ook worden schoongemaakt als jij ze een tijdje niet actief hebt gebruikt;
  2. na gebruik: de meeste kristallen absorberen negatieve emoties en andere zware energie, waardoor ze "vuil" en uitgeput raken.

 • Leg de kristallen af en toe in het maanlicht en in het licht van de sterrenhemel, bijvoorbeeld in je raamkozijn. Heldere kristallen kun je ook goed in het zonlicht opladen. Dat kan op zich ook met gekleurde kristallen, maar niet te lang, anders vervagen hun kleuren.

 • Bewaar je kristallen zorgvuldig, het liefst in een afgesloten (zacht) zakje of doosje.

 • Bij heftige werking van sommige kristallen is het wel het beste om te doseren - dwz het ermee oefenen en bij je dragen spreiden in de tijd - zodat alle processen zo harmonieus en moeiteloos mogelijk kunnen voltrekken.vragen en reacties: winkel@schoolvooradelaars.nl